Project Downtown
DSB og Danica Pension går sammen om at fuldende Postbyen i nyt milliardprojekt
DSB og Danica Pension går sammen om at fuldende Postbyen i nyt milliardprojekt

I et nyt milliardprojekt vil DSB Ejendomsudvikling og Danica Pension sammen udvikle Carsten Niebuhrs Gade 10, som udgør ca. 25.000 etagemeter byggeri. Området kommer til at færdiggøre Postbyen i Københavns centrum. Det nye område kommer til at huse almene boliger, studieboliger, udlejningsboliger samt liberale erhverv, hvorved projektet vil være både socialt og klimamæssigt bæredygtigt.

Pressemeddelelse

Danica Pension og DSB har indgået en aftale, hvor Danica Pension for et trecifret millionbeløb køber sig ind i området på adressen Carsten Niebuhrs Gade 10, der dermed bliver en del af Københavns kommende bydel, Postbyen – Copenhagen Central.

”Vi er meget glade for denne handel med vores nye partner, fordi vi nu sammen med DSB kan gøre Postbyen komplet. Det er den sidste brik, der er faldet på plads, og vi er overbeviste om, at den nye, grønne og centrale bydel kommer til at være et stort aktiv for både København og pensionsopsparerne,” siger Robert Nellemann, der er ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension.

Også hos DSB vækker den netop indgåede aftale stor glæde, da projektet passer perfekt ind i virksomhedens strategi om at udøve kommerciel ejendomsudvikling med henblik på at have muligheden for at kunne bidrage til finansiering af togdriften.

”Vi er i DSB superglade for, sammen med Danica Pension, at kunne være med til at færdiggøre et af Københavns største udviklingsprojekter til gavn for København. DSB har i mange år været aktiv i udviklingen af det tidligere godsbaneareal på Kalvebod Brygge, og ser frem til at være med til at gøre området helt færdigt. Og så endda som langsigtede medejere af det færdige byggeri,” siger adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling Søren Beck-Heede.

Plads til alle
Det har været særligt vigtigt for både DSB og Danica Pension, at der i det nye område centralt i København bliver plads til alle.

”Det bliver et levende byområde med studieboliger, familieboliger, almene boliger og forhåbentligt seniorboliger samt et dynamisk erhvervsliv. Det mener vi er social bæredygtighed. Området kommer til at være levende både om dagen og aftenen, og vi ser frem til at åbne bydelen for alle,” siger Robert Nellemann.

DSB ser frem til at bidrage til Postbyen, der åbner et glemt område i København for alle.

”Projektet vil, når man kommer fra syd, blive starten på et helt nyt grønt strøg langs banegraven ved Københavns Hovedbanegård. Her vil man kunne spadsere en tur, mens man vil kunne nyde områdets arkitektur og observere togtrafikken. Det vil indbyde ikke kun beboere i området, men alle københavnere og turister til et besøg,” siger adm. direktør Søren Beck-Heede.

Begge parter oplyser, at al byggeriet vil blive opført efter de højeste mulige bæredygtighedsstandarder.

Forventet byggestart i 2024 – står færdig i 2027
I den kommende tid vil Danica Pension og DSB omhyggeligt projektere området, udvælge rådgivere og søge relevante tilladelser. Den forventede byggestart er 2024, og det forventes, at området står helt færdig i 2027.

”Vi har store visioner og planer for det her område, og det er klart, at nu skal det gøres langt mere konkret. Her vil vi tage den tid, der er nødvendig, så området kommer til at udleve sit fulde potentiale for København og pensionsopsparerne. Vi vil ikke gå på kompromis med nogen detaljer. Derudover skal det selvfølgelig tilpasses med den øvrige del af Postbyen, hvor byggeriet i øjeblikket er på sit højeste,” siger Robert Nellemann.

”I DSB glæder vi os til at være med til at skabe afslutningen på Postbyen med en klar vision om, at byggeriet skal certificeres til de højst opnåelige standarder indenfor bæredygtigt byggeri, Dette er helt i tråd med DSB’s strategi om at være en bæredygtig virksomhed,” siger Søren Beck-Heede.

For yderligere kommentarer hos Danica Pension kontakt kommunikationschef Tim Smidemann på tlf. 2348 2651 eller tism@danicapension.dk.
For yderligere kommentarer hos DSB Ejendomme kontakt kommunikationsrådgiver Morten Tjerrild på tlf. 24681819 eller mtj@dsb.dk.

Tilbage