Vinderne i årets Colliers Award udpeget
Vinderne i årets Colliers Award udpeget

Tirsdag d. 12. maj blev vinderne i årets Colliers Award kåret i Lokomotivværkstedet i København under overværelse af bl.a. Transportminister Magnus Heunicke. Idekonkurrencen var udskrevet at Colliers International i samarbejde med DSB Ejendomme.

Konkurrenceoplægget var at komme forslag til, hvordan DSB kan bruge de mange tomme stationsbygninger rundt omkring i landet.  Knap 100 studerende fra ind og udland afleverede i alt 42 forslag.

Underdirektør i DSB Ejendomme, Jes Transbøl, glæder sig den interesse, der har været omkring konkurrencen:

”En af DSB Ejendommes hovedopgaver er at sikre, at DSB’s ejendomsportefølje, herunder stationerne, forvaltes på den mest økonomisk fordelagtige måde og samtidig er til glæde og gavn for danskerne. Især i yderområderne kan det dog være svært at finde anvendelse for de bygninger, DSB ikke længere selv benytter, så vi er utroligt glade for den store interesse, der har været for konkurrencen,” siger Jes Transbøl, og fortsætter:

”Det har aldrig ligget i kortene, at forslagene i konkurrencen skulle implementeres af DSB Ejendomme alene. Men forhåbentlig er der ildsjæle derude, som også lader sig inspirere af idéerne og kan se, at man kan lave andet end billetsalg i en stationsbygning. Det glæder jeg mig meget til at se, hvad der kan komme ud af,” siger Jes Transbøl.

Prisvinderne var:

Dobbelte vindere af 1. præmie:

30.000 kroner til Marc Vestergård Kristiansen, Emil Hovedskov Pelsen og Allan Virenfeldt Hansen med forslaget ”DSB STAY”:

Konceptet tilbyder dansk interrail med feriedestinationer, der inddrager brugen af de tomme stationsbygninger i Danmark. Med DSB STAY vil man kunne tage toget fra en station til en anden og ankomme direkte, hvor man overnatter.

30.000 kroner til Nicolai Duedahl Hende med forslaget ”Smag på Danmark”:

Projektet inviterer de rejsende til at se Danmark gennem de lokales briller ved at genfortolke egnsretten og understrege traditionerne og de lokale produkter, som serveres på stationerne. Ved at knytte egnsretten til mødet med byen, åbnes der for at smage en bid af Danmark som gennemrejsende.

2. præmie:

15.000 kroner til Anne Klit Nielsen og Andy Minchev med forslaget ”Naturstation Sorø”:

Sorø Stations unikke beliggenhed giver direkte adgang til naturoplevelser i det øjeblik, man træder ud af toget. Det nye design får station og natur til at flyde sammen ved at bringe skoven helt tæt på stationsbygningen. Designet bygger videre på de naturmæssige kvaliteter i Sorø og omdanner stationen til et sted, hvor natur, by og hverdag bliver ét

Læs mere om konkurrence og vinderforslagene her

Tilbage