DSB Ejendomme sælger Borgmestervangen 5
DSB Ejendomme sælger Borgmestervangen 5

DSB Ejendomme har solgt arealet Nørrebro Gods, Borgmestervangen 5, 2200 København N, til Danica Pension, hvor der skal opføres studieboliger til 700 studerende samt dagligvarebutik og cafe. Boligerne forventes at stå indflytningsklare ved studiestart i 2017.

Aftalen er kommet i stand efter et længere samarbejde om udvikling af arealet mellem Københavns Kommune, Danica Pension, Agenda Property og DSB Ejendomme. Købesum er fortrolig.

Hos DSB glæder underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl sig over aftalen: ”I DSB Ejendomme arbejder vi målrettet på udvikle og sælge de ejendomme, som ikke længere anvendes af DSB. Når det så kan forenes med, at der inden for en kort årrække skabes flere og bedre boliger til studerende i København, så er det særligt interessant. Det er vores forventning, at projektet vil skabe dynamik i lokalområdet, og at det vil være attraktivt med sin beliggenhed tæt på Nørrebro Station, som fra sommeren 2019 også får metro,” siger han.

Danica Pensions projektansvarlige, ejendomschef Christian E. Olsson, forventer stor interesse fra de mange boligsøgende studerende i København: ”København oplever en markant vækst i antallet af studerende. I de sidste 5 år er der kommet 20.000 flere unge i byen, og i de næste 5 år forventes yderligere 20.000. Når vores studieboliger tilmed ligger i hjertet af Nørrebro og med unik udsigt ind over København, bliver der rift om dem. Det er jo lige der, at næsten alle unge drømmer om at bo. Det viser en markedsundersøgelse vi har gennemført, hvor 500 studerende er blevet interviewet om deres behov og prioriteter med hensyn til bolig. Vores bevæggrund for ejendomsinvesteringen til en lille milliard kroner er et stabilt afkast mange år frem til glæde for vores pensionskunders opsparing,” oplyser ejendomschef Christian E. Olsson.

Projektet består af 7 punkthuse med 7-12 etager samt et højere punkthus på 29 etager. Bebyggelsens base er sammenhængende i stueplan, og ovenpå etableres fælles taghave. Der opføres en variation af boligtyper og fællesarealer, spændende fra traditionelle kollegieværelser med fælleskøkken, 1- værelses lejligheder på 40 m2, og til 95 m2 store 4-værelses delelejligheder. Dette tager højde for de forskellige behov, som studerende har i deres studietid, og sikrer et bæredygtigt socialt liv i bebyggelsen.

Med den kommende Cityring metrostation lige ved siden af campus, vil der være særdeles gode kollektive transportmuligheder til Københavns uddannelsesinstitutioner. Som nabo ligger også den nyanlagte Mimersparken med sportsanlæg, som bidrager til gode udfoldelsesmuligheder.

Tilbage