Fuld musik hos Station K
01.12.2017

DSB Ejendomme har lejet Langå Station ud til Langå Stationsforening, som har skabt Station K – en kreativ base for musikere, grafiske designere, arkitekter, hvor lokale beboere og pendlere lejlighedsvis vil kunne få sig en kop kaffe og en kort koncert eller et foredrag, når toget kommer til perron efter arbejde.

Læs mere

Initiativtager og ”Stationsforstander” fra Langå Stationsforening, Anders Pedersen, fortæller:

”På den korte bane har ambitionen været at bevare og revitalisere Langå Station og udnytte stationens tomme lokaler til kontorfælleskab, mødelokaler og musikrum. Vores langsigtede mål er et at skabe et kraftcenter for kulturelt iværksætteri, som kan tiltrække både lokale og tilrejsende,” siger initiativtager Anders Pedersen fra Langå Stationsforening.

Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme glæder sig over den ny lejer:

”Station K på Langå Station er et virkelig godt eksempel på, hvad det er, vi gerne vil med vores tomme og halvtomme stationer. Det er et spændende projekt, der er lokalt forankret og har opbakning hos Randers Kommune. Det er drevet af ildsjæle, som kommer til at skabe et kreativt og kulturelt miljø, som jeg er sikker på bliver til gavn for Langå by. Ud over det får vi også skabt liv i stationsbygningen, og det ved vi, er noget vores kunder værdsætter,” siger Jes Transbøl.

Aftalen er en del af projekt Nyt Liv på Stationerne, hvor DSB Ejendomme arbejder på aktivere stationer og andre bygninger, der ikke længere bruges til jernbanedrift. Læs mere om projektet her.

DSB Ejendomme sælger KB32
13.10.2017

Siden DSB’s tidligere kontorejendom på Kalvebod Brygge 32 blev sat til salg i august 2016, har både nationale og internationale investorer vist stor interesse for den unikke ejendom i det centrale København. Det har nu udmøntet sig i et salg til den internationale ejendomsinvesteringsfond Genesta, der har fokus på investeringer i Norden, og som har købt ejendommen for 520 millioner kroner.

Læs mere

Om salget siger underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl:

”Det glæder mig, at DSB har fået solgt denne 28.000 m2 store og markante ejendom centralt i København. Vi har nu solgt DSB’s sidste udviklingsejendom på Kalvebod Brygge, og dermed afsluttes en DSB-æra i området. DSB Ejendomme har således gennem et årti arbejdet på udviklingen af de tidligere godsbanearealer, hvilket blandt andet har resulteret i opførelsen af SEB-banks hovedsæde samt Arp-Hansens hotelkompleks Tivoli Hotel & Congress, Wakeup Copenhagen og senest med salget til IKEA, som opfører et stort varehus overfor Fisketorvet.”

”Salget af ejendommen har været en lang salgsproces, da det ikke har været en standardsag, men vi er glade for den professionelle hjælp, vi har fået gennem hele processen af PwC Real Estate. Endeligt ser jeg frem til realiseringen af de spændende planer, som Genesta har for ejendommen,” siger underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl.

Det er en betinget købsaftale, der blandt andet afventer et enkelt myndighedsforhold, samt en større omlægning af Banedanmarks ledninger i ejendommen. Salget forventes endeligt afsluttet sidst på året.

Også i Genesta er der glæde over handlen. Allan Strand Olesen, CIO i Genesta siger:

”Med sin centrale beliggenhed midt i København er Kalvebod Brygge 32 en unik ejendom med et stort potentiale og repræsenterer præcist den type ejendomme Genesta ønsker at investere i. Genesta samarbejder med Revco Property Development omkring udvikling af ejendommen, som vil gennemgå en transformation til et moderne kontorhus, hvor den eksisterende struktur via tilførsel af en helt ny facade, vil give mulighed for unikke rammer for etablering af fremtidens kontorarbejdspladser med bland andet dagslysindtag fra markante vinduespartier, unik loftshøjde på 4,2m og fantastiske 360 graders tagterrassemiljøer med udsigt til by og havn ligesom ejendommen tilbyder op til 4.500 m2 kontorareal i ét plan. Detaljerede planer for projektets karaktertræk forventes offentliggjort i starten af 2018.”

Areal ved Charlottenlund Station sat til salg
14.08.2017

DSB Ejendomme udbyder nu ca. 15.000 byggegrund ved Charlottenlund Station med en forventet byggelsesprocent på ca. 60%.

Læs mere

Uddybdende information og vilkår kan fås ved henvendelse til projektleder Jette Juhl Nielsen på jejn@dsb.dk. Seneste frist for afgivelse af tilbud er d. 14. september 2017.

Vilde ideer for remisen i Næstved
05.04.2017

Tirsdag den 4. april 2017 mødtes 40 unge iværksættere og kunstnere med repræsentanter for Næstveds erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner i den gamle DSB remise i Næstved.

Mødet var en kulmination på en række workshops, hvor de unge har brainstormet på, hvordan man frem over kan puste liv i de tidligere DSB-lokaler.

Læs mere

I DSB glæder DSB Ejendomme sig over, at de unge iværksættere og kunstnere ser muligheder i den gamle remise:

“Vi er altid på udkig efter nye ideer til at aktivere vores bygninger og vores erfaringer er, at de mest bæredygtige ideer er lokalt forankret og passer ind i lokalområdets ønsker og behov,” siger Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme og fortsætter:

“Vi vil gerne støtte op om initiativer, som skaber liv på vores stationer, så vi håber selvfølgelig, at det lykkes for dem på sigt at finde den økonomiske støtte, der skal til for at få etableret det kreative miljø,” siger Jes Transbøl.

Vilde og kreative løsninger
Projektkoordinator for Iværksætterne i Næstved Ungdomsskole, Tenna Weng Pedersen, supplerer:

“De unge har både vilde ambitioner med remisen og sindssygt gode og kreative løsninger på en masse lavpraktiske udfordringer, og det har givet ekstra blod på tanden at mærke det engagement de tre workshops har skabt.”

Om de fremtidige muligheder for, at de unge kan realisere deres drømme i remisen i Næstved, siger Jes Transbøl:

“DSB har endnu ikke en aftale med de unge om at leje remisen, men vi håber, at vi kan vække interessen i Næstved, så erhvervslivet og det kommunale miljø får øjnene op for en fantastisk mulighed til at skabe vækst i Næstved. De unge har viljen og energien, men de skal have hjælp til at forankre det i nærmiljøet.”

DSB Ejendomsudvikling leverer flot resultat
16.03.2017

Der er penge i at sælge DSB-ejendomme og arealer, der ikke længere er behov for i driften. Det viser årsregnskabet for 2016 hos DSB Ejendomsudvikling A/S. Årets resultat er 176 millioner kroner før skat, og det er det bedste resultat i fem år.

Læs mere

Direktør i DSB Ejendomsudvikling A/S, Jes Transbøl, siger:

”Det er et virkelig flot resultat, som vi er glade for. Det viser, at det betaler sig at gøre en indsats for at få solgt de ejendomme, vi ikke længere har brug for i DSB, og samtidig har vi også haft stigende lejeindtægter på vores ejendomme rundt i landet,” siger Jes Transbøl direktør i DSB Ejendomsudvikling A/S.

Store interesse for DSB’s arealer
Resultatet er blandt andet skabt ved salg af Borgmestervangen på Nørrebro, Den Gule By ved Otto Busses Vej i det centrale København samt et større areal ved Aalborg Godsbanegård, hvor Lærernes Pensionskasse har købt grunden for at bygge boliger i området.

Tendensen fra 2016 viser desuden, at investorerne også er begyndt at kigge efter udviklingsmuligheder uden for de store byer.

”Vi har gennem tiden opnået gode avancer for eksempel på salg af arealer ved Kalvebod Brygge og tilsvarende arealer i Aarhus. Men nu ser vi også interesse for vores ubenyttede arealer i for eksempel Nyborg,” siger Jes Transbøl direktør i DSB Ejendomsudvikling A/S.

Projekter i den kommende tid er blandt andet salg af godsbanearealet i Klampenborg og Midterpier i Nyborg samt udviklingen over Banegraven ved Vesterport Station i København.

Pensionskasse investerer i Nyborg
27.02.2017

DSB Ejendomme har betinget af lokalplan solgt 6.500 etagemeter byggeret på de gamle færgearealer i Nyborg til Pædagogernes Pension (PBU), som sammen med Kuben Management vil opføre 64 attraktive eje- og lejeboliger på grunden.

 

Læs mere

Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme, glæder sig over salget:

”Vi har noteret os en stigende interesse for vores arealer i Nyborg, hvilket er i tråd med en ny tendens, hvor pensionskasser og andre investorer begynder at kigge uden for de store byer som Århus, Ålborg og København. Projektet har høj prioritet hos os og bliver sammen med et nærliggende seniorbofællesskab, der også skal bygges i nær fremtid, forhåbentlig starten til en lang række af spændende projekter på de gamle DSB havnearealer i Nyborg,” siger Jes Transbøl.

Med investeringen i projektet i Nyborg vender PBU tilbage på det danske ejendomsmarked efter i en årrække udelukkende at have opereret i udlandet.

De 64 nye boliger på Midtermolen i Nyborg er tegnet af Skala Arkitekter og forventes at stå klar i foråret 2019. Byggeriet kommer til at bestå af 54 lejelejligheder og 10 penthouse-lejligheder, der forventes udbudt til salg.

Læs pressemeddelelsen her

Nyt projekt for banegraven ved Vesterport Station
03.02.2017

Et konsortium af private aktører har i denne uge fremlagt et projekt, der delvist vil overdække banegraven ved Vesterport Station og samtidigt skabe et helt nyt erhvervs- og boligområde, som udover kontor og boliger vil indeholde grønne byrum, biograf i verdensklasse, et lille by-teater og internationale hoteller.

Læs mere

DSB Ejendomme er som ejer af luftrummet over banegraven med i realiseringen af projektet og det samme er Nordisk film, der ejer Palads biograf samt grunden den ligger på.

I forbindelse med projektet vil Vesterport Station og tilstødende adgangsveje blive renoveret, så de fremstår som et moderne trafikknudepunkt med station og kontorbygninger i tæt integration med S-banen, så man kan komme op og ned på perronerne gennem det nye byggeri – ligesom man kender det fra andre storbyer.

Hos DSB Ejendomme glæder Jes Transbøl, underdirektør, sig over projektet:

”Det er en spændende udvikling, når vores stationer i højere grad kan integreres og smelte sammen med det øvrige byrum og samtidig meget positivt, når DSB’s arealer kan bidrage til udviklingen af byen, siger underdirektør Jes Transbøl, DSB Ejendomme.

Projektet er fortsat i sin indledende fase, da det først skal behandles i Københavns Teknik og Miljø Forvaltning samt i Økonomiudvalget og derefter sendes i offentlig høring.

 

 

DSB Ejendomme sætter spot på stationer i landdistrikterne
21.12.2016

I 2016 har DSB Ejendomme arbejdet hårdt på at aktivere stationerne i landdistrikterne. Projekt Nyt Liv på Stationerne har udpeget 30 tomme stationer og holdt møder med 20 kommuner. Det har resulteret i konkrete udviklingsplaner for 7 af stationerne, mens der er løse projekter for de øvrige.

Læs mere

Du kan læse mere om projektet i artiklen, der blev bragt i decembernummeret af Ind & Se her og besøge projektets hjemmeside her.

Birkerød Station genindviet
19.12.2016

Fredag den 16. december blev Birkerød Station genindviet efter at have gennemgået en større modernisering.

Læs mere

DSB Ejendomme og Rudersdal kommune uddelte croissanter til de morgenfriske rejsende, mens Københavns Jernbaneorkester spillede op.

Renovering har taget over et år og indbefatter bl.a. nedrivning af den gamle godspakhus og etablering af et nyt cykelparkeringsområde med plads til 270 cykler.  Læs mere om projektet her.

Østerport lukker dørene 2. januar
23.11.2016

Østerport, en af Københavns mest benyttede og ikoniske togstationer, skal de næste 2½ år gennem en totalrenovering. Den 2. januar 2017 lukker stationsbygningen derfor dørene for passagerer, som frem over skal finde vej til perroner og tog via stationens ydre trapper og gangbroen.

Læs mere

Chef for Bygherre og Entreprise i DSB Ejendomme, Niels A. Dam, siger:

“Det vil fortsat være muligt at køre med tog fra stationen i perioden, men vi lukker for adgangen til stationsbygningen på én gang, fordi det afkorter arbejdet og giver færre gener for passagererne. En af årsagerne til, at renoveringen tager 2½ år er, at bygningen er totalfredet, og der derfor er en lang række særlige hensyn, der skal tages.

Vi gør alt, hvad vi kan for tage hensyn og gøre det så enkelt for kunderne, men det er klart, at stationens cirka 27.000 daglige passagerer vil skulle vænne sig til at gå nye veje,” siger Niels A. Dam.

I området omkring stationen vil der i tiden op til lukningen blive sat tydelig skiltning op om, hvordan de rejsende skal forholde sig til de nye adgangsveje samt en kommende cykelparkering med over 500 pladser. Den nye cykelparkering skal erstatte cykelparkeringen foran bygningen, som vil blive nedlagt, da arealet er nødsaget til at indgå som byggepladsareal.

Se TV2 Lorrys indslag om renoveringen her og her.

DSB Ejendomme sætter fokus på kontorfællesskaber
03.10.2016

Central placering, let adgang til kollektiv transport og omgivelser, der ofte emmer af historie.

Dette er bare nogle af de fordele DSB Ejendomme sætter spot på i sin nye kampagne for kontorfællesskaber på DSB’s stationer.

 

Læs mere

Det er dog ikke meningen, at DSB selv vil etablere og drive kontorfællesskaberne. Derimod vil man gerne være at skabe rammerne gennem samarbejde med for eksempel kommuner, iværksættere og andre interesserede.

– Vi er blandt andet på udkig efter lokale ildsjæle, iværksættere, kommuner eller lokale foreninger, der kan se muligheder i at have til huse i en af vores stationer. For eksempel huser vi et miks af designere, arkitekter og ingeniører i en bygning på et tidligere baneareal i København, og vi ser lignende muligheder for de tomme stationsbygninger. Der en tendens i tiden, hvor flere selvstændige etablerer sig i kontorfællesskaber, og mit håb er, at nogle af dem får øjnene op for de gode centrale rammer, vi kan tilbyde i store dele af landet, siger Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme.

Læs mere om mulighederne for at etablere kontorfællesskab på en station her.

Stor interesse for DSB-ejendom på Kalvebod Brygge
17.08.2016

Forhåndsinteressen har været stor for DSB’s ejendom på Kalvebod Brygge 32. Over 100 investorer har vist interesse, inden ejendommen officielt kommer på markedet i dag d. 17. august. Ejendomme rummer knap 30.000 kvm. med mulighed for at tilbygge to etager.

 

Læs mere

De mange henvendelser kommer ikke bag på Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme:

Den store interesse for ejendommen er ikke overraskende, da det er en god ejendom, en unik investeringsmulighed og den sidste ejendom i området, hvor der er mulighed for udvikling. Det er både inden- og udenlandske investorer, der har vist interesse på forhånd og for at vække nysgerrigheden hos særligt de udenlandske havde vi sammen med PwC udarbejdet materiale om området omkring ejendommen, så de havde en mulighed for at vurdere, om beliggenheden var interessant for dem, siger Jes Transbøl og tilføjer:

– Det er interessant i denne sammenhæng, at vi har fået tilkendegivelser fra en række aktører på markedet, der ikke tidligere har vist interesse for Danmark, og det glæder mig naturligvis,

I forbindelse med salget har DSB og PwC, der står for salget, udarbejdet materiale om bygningen inklusiv en dronefilm, der viser området omkring ejendommen.

Ejendommens beliggenhed er unik, og vi ville gerne give en ny vinkel på beliggenheden. Set fra vejen vil mange have en opfattelse af omgivelserne, som ikke yder området retfærdighed. Man fornemmer hverken det grønne strøg eller hvor centralt den faktisk ligger. Udenlandske investorer kender sandsynligvis ikke området og med dronefilmen har vi fundet en usædvanlig og flot måde at vise byen og beliggenheden på, og samtidig kan man få et indtryk af de udviklingsmuligheder, der er i området, siger Jes Transbøl.

Materiel om ejendommen samt dronefilm over området kan ses på www.kb32.dk.

DSB Ejendomme sælger sidste udviklingsejendom på Kalvebod Brygge
01.06.2016

DSB sætter nu den knap 30.000 m2 store kontorbygning på Kalvebod Brygge 32 i det centrale København til salg. Til at varetage salget har DSB indgået et samarbejde med PricewaterhouseCoopers – Real Estate.

Læs mere

Underdirektør i DSB Ejendomme, Jes Transbøl, siger:

Det er en unik erhvervsejendom med store udviklingsmuligheder. Den ligger helt centralt i København, så det er noget ganske særligt, vi nu sætter på markedet, og vi forventer stor interesse fra både danske og udenlandske investorer. Det er den sidste ejendom i det nye forretningsområde, der er opstået omkring Kalvebod Brygge. Da bygningen blev opført i starten af 1970’erne var det den første bygning i et ellers helt bart havneområde, men siden er udviklingen gået stærk, og i dag er den pudsigt nok den sidste bygning, der bliver solgt. Området er snart færdigudviklet og er endt med at blive et flot og moderne kvarter helt i det centrale København, siger Jes Transbøl.

Mulighed for at registrere sig for uddybende information findes på www.kb32.dk

 

 

DSB tilbagekøber Hovedbanens Shoppingcenter
28.04.2016

DSB køber Hovedbanegårdens Shoppingcenter tilbage fra Danica og Nordea Ejendomme. Centret udgør 2.399 m2 og rummer 25 butikker.

Læs mere

Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme, glæder sig over handlen:

“Det er ikke hverdagskost, at vi går ud og tilbagekøber en ejendom. Men der er tale om så central en ejendom i DSBs historie, at det var vigtigt for os få den tilbage i porteføljen. Hovedbanegårdens ShoppingCenter ligger jo i hjertet af DSBs offentlige tognet. Her servicerer vi mere end 20 pct. af vores daglige rejsende, siger Jes Transbøl.

DSB Ejendomme på Respace
22.12.2015

DSB Ejendomme har netop indgået aftale med Respace omkring online-markedsføring af udlejningssager. Det betyder, at man også i 2016 vil kunne finde vores emner på respace.dk.

Læs mere

Underdirektør Jes Transbøl, DSB Ejendomme ser frem til det fortsatte samarbejde: “Med Respace har vi fået en professionel platform til at markedsføre vores emner. Konceptet er enkelt, designet strømlinet og prisen er til at forstå. Vi er spændte på resultaterne af dette nye udlejningsværktøj,” siger Jes Transbøl.

Politiet slår dørene op på København H
13.12.2015

Efter en større ombygning åbnede Københavns Politi 7. december officielt den nye og udvidede politistation på Københavns Hovedbanegård ved Reventlowsgade.

Læs mere

Hos DSB glæder man sig over, at politiet nu er blevet mere synligt på Hovedbanegården. Underdirektør i DSB Ejendomme, Jes Transbøl, siger:

“I DSB Ejendomme er vi glade for, at Københavns Politi har valgt at udvide og bygge en større og mere synlig politiekspedition på Københavns Hovedbanegård. Vi har cirka 100.000 mennesker gennem banegården om dagen, og det er helt essentielt for DSB, at vores passagerer oplever tryghed på deres rejse. Med den noget større politiekspedition vil synligheden være markant bedre, og det glæder mig, at det er lykkedes os på denne måde at udvide samarbejdet med Københavns Politi,” siger Jes Transbøl.

Med åbningen af den nye ekspedition gennemføres sidste etape af samlingen af alle politikredsens ekspeditioner, og der vil ikke længere være publikumsekspedition på de tre Københavnske Politistationer Station Amager, Station Bellahøj og Station City.

Åbningstider i den nye politiekspedition: Hverdage: 07:00-21:00, weekender og helligdage: 08:30-15:30

DSB Ejendomme i Estate Media
06.12.2015

DSB Ejendomme er på forsiden i dette nummer af Estate Media. Er du nysgerrig og vil du gerne vide mere om, hvad DSB Ejendomme er for en størrelse og hvad vi laver, så læs her.

Hellerup Posthus er nu til salg
24.09.2015

DSB Ejendomme sætter nu endnu en af sine historiske bygninger til salg. Der er tale om Hellerup Posthus – en smuk, markant ejendom med en central beliggenhed tæt ved Hellerup Station.

Læs mere

Salget af Hellerup Posthus følger efter, at DSB Ejendomme den 28. august 2015 satte Den Gule By i København på salg.

Udbudsprisen for ejendommen er 45.000.000 kr.

Salget formidles af RED Property Advisors. Prospektet kan ses her.

Den Gule by er sat til salg
26.08.2015

Det er nu muligt at erhverve sig en af Københavns små hemmelige oaser. DSB har nemlig sat Den Gule By på Vesterbro, også kendt som Kineserbyen, til salg, og det er et vaskeægte stykke DSB-historie, der nu er mulighed for at købe.

 

Læs mere

Underdirektør i DSB Ejendomme, Jes Transbøl, ser med spænding frem til salget:

”Det er jo altid spændende, når man udbyder en så unik sag som Den Gule By til salg. Køber har her chancen for at erhverve sig et lille stykke DSB-historie med en yderst attraktiv beliggenhed centralt i Københavnt. Det er sjældent sådanne ejendomme kommer til salg, så vi forventer stor interesse fra potentielle investorer. Og så er Den Gule By jo ikke den eneste historiske ejendom, vi sætter på markedet lige nu. Hellerup Posthus bliver udbudt om kort tid, så her er endnu en mulighed for at erhverve sig en unik ejendom med rigtig god beliggenhed,” siger Jes Transbøl.

Den Gule By og Hellerup Posthus forventes samlet solgt for 125-150 mio. kr.

Den Gule By blev opført i 1909 i forbindelse med DSB’s centralværksted, som dengang var en af byens største arbejdspladser. De 33 boliger ligger i området mellem Enghavevej, Vasbygade og det gamle centralværksted, og de blev bygget til tjenestemænd med bopælspligt.

Både Den Gule By og Hellerup Posthus udbydes via Red Property Advisors.

Nordlys på Ryparken Station
17.06.2015

Efter en længere periode med opfattende modernisering, blev Ryparken Station  i dag indviet og en flot udsmykning inspireret af naboen DMI afsløret.

 

Læs mere

Modernisering betyder blandet andet, at hovedbygningen, der har stået tom i 10 år og gjorde stationsindgangene stort set usynlige, er blevet fjernet. I stedet er der anlagt en stor forplads under jernbanebroerne, som har åbnet stationen op mod omgivelserne. Pladsen har fået en ny granitbelægning og rummer nu en ny cykel-ø med plads til 250 cykelstativer. Derudover vil der blive opstillet 40 bycykler i nærmeste fremtid.

Samtidigt er der etableret en glasgang, der forbinder de to trappeadgange til perronerne. Glasgangen er udsmykket med en ca. 20 m lang frise, der viser vejrfænomener som f.eks.nordlys og lyn. Frisen er et godt eksempel på, hvordan lokale aktiviteter og kendetegn inddrages  i stationernes udsmykning, så der skabes lokal forankring. Med Danmarks Meteorologiske Institut som nabo var et samarbejde oplagt. Det er DMI, der finansierer udsmykningerne, som vil skifte med få års mellemrum gennem de kommende 10 år.

Vinderne i årets Colliers Award udpeget
13.05.2015

Tirsdag d. 12. maj blev vinderne i årets Colliers Award kåret i Lokomotivværkstedet i København under overværelse af bl.a. Transportminister Magnus Heunicke. Idekonkurrencen var udskrevet at Colliers International i samarbejde med DSB Ejendomme.

Læs mere

Konkurrenceoplægget var at komme forslag til, hvordan DSB kan bruge de mange tomme stationsbygninger rundt omkring i landet.  Knap 100 studerende fra ind og udland afleverede i alt 42 forslag.

Underdirektør i DSB Ejendomme, Jes Transbøl, glæder sig den interesse, der har været omkring konkurrencen:

”En af DSB Ejendommes hovedopgaver er at sikre, at DSB’s ejendomsportefølje, herunder stationerne, forvaltes på den mest økonomisk fordelagtige måde og samtidig er til glæde og gavn for danskerne. Især i yderområderne kan det dog være svært at finde anvendelse for de bygninger, DSB ikke længere selv benytter, så vi er utroligt glade for den store interesse, der har været for konkurrencen,” siger Jes Transbøl, og fortsætter:

”Det har aldrig ligget i kortene, at forslagene i konkurrencen skulle implementeres af DSB Ejendomme alene. Men forhåbentlig er der ildsjæle derude, som også lader sig inspirere af idéerne og kan se, at man kan lave andet end billetsalg i en stationsbygning. Det glæder jeg mig meget til at se, hvad der kan komme ud af,” siger Jes Transbøl.

Prisvinderne var:

Dobbelte vindere af 1. præmie:

30.000 kroner til Marc Vestergård Kristiansen, Emil Hovedskov Pelsen og Allan Virenfeldt Hansen med forslaget ”DSB STAY”:

Konceptet tilbyder dansk interrail med feriedestinationer, der inddrager brugen af de tomme stationsbygninger i Danmark. Med DSB STAY vil man kunne tage toget fra en station til en anden og ankomme direkte, hvor man overnatter.

30.000 kroner til Nicolai Duedahl Hende med forslaget ”Smag på Danmark”:

Projektet inviterer de rejsende til at se Danmark gennem de lokales briller ved at genfortolke egnsretten og understrege traditionerne og de lokale produkter, som serveres på stationerne. Ved at knytte egnsretten til mødet med byen, åbnes der for at smage en bid af Danmark som gennemrejsende.

2. præmie:

15.000 kroner til Anne Klit Nielsen og Andy Minchev med forslaget ”Naturstation Sorø”:

Sorø Stations unikke beliggenhed giver direkte adgang til naturoplevelser i det øjeblik, man træder ud af toget. Det nye design får station og natur til at flyde sammen ved at bringe skoven helt tæt på stationsbygningen. Designet bygger videre på de naturmæssige kvaliteter i Sorø og omdanner stationen til et sted, hvor natur, by og hverdag bliver ét

Læs mere om konkurrence og vinderforslagene her

Nyt liv på Bramming Station
27.04.2015

Fredag d. 24. april mødte flere 100 lokale borgere op til indvielse af den ombyggede og moderniserede station, der fremover kommer til at huse både Borgerservice og cafe.

 

Læs mere

De nye omgivelser er et resultat af et samarbejde mellem Esbjerg Kommune, Kirkens Korshær, Bramming Lokalråd og DSB Ejendomme. Esbjerg kommune har lejet stationen af DSB Ejendomme og vil samme med lokalrådet løbende se på, hvordan man kan få flere aktiviteter ind i den hyggelige stationsbygning.

Hos DSB Ejendomme glæder underdirektør Jes Transbøl sig over aftalen, der sikrer, at der nu igen kommer liv på stationen:

”Vi ser gerne, at DSB’s ejendomme fortsat er til glæde og gavn for kunder og lokalsamfund, selvom DSB ikke længere har aktiviteter på stationerne. Ideen med at aktivere stationen med bl.a. Borgerservice er derfor interessant for os og vi håber, at Bramming station kan inspirere til lignende projekter andre steder i landet.”

DSB Ejendomme sælger central grund til IKEA
17.04.2015

DSB Ejendomme og IKEA kan fredag præsentere en betinget købsaftale for de tidligere godsbanearealer ved Dybbølsbro. Dermed er etableringen af et nyt stort IKEA varehus centralt i Købehavn rykket et skridt nærmere.

Læs mere

Siden 2003 har DSB Ejendomme arbejdet på at udvikle og sælge de centralt beliggende jordarealer på ved Kalvebod Brygge, som indtil 1999 fungerede som godsbanegård. De første etaper blev i årene 2005 til 2008 solgt fra til Rigsarkivets magasinbygninger, SEB-banks hovesæde samt Arp-Hansens hotelkompleks Tivoli Hotel & Congress Center og Wakeup Copenhagen. I de seneste år har DSB Ejendomme haft fokus på de godt 38.000 m² mellem Tivoli Hotel og Bygningsstyrelsens planlagte kontorbyggeri, der skal huse Trafikstyrelsen, Banedanmark og Vejdirektoratet.

Med salget til IKEA, der alene er betinget af godkendelse i de to virksomheders bestyrelser samt godkendelse af en ny kommunal- og lokalplan, afsluttes endnu et af DSB Ejendommes udviklingsprojekter i det centrale København, hvilket glæder underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl:

”På nær Kalvebod Brygge 32 er vores engagement i området nu afsluttet, og vi er glade for, at det er lykkedes os at sikre etableringen af mere end 150.000 erhvervsetagemeter på en så central placering. Med aftalen med IKEA er det lykkedes at få endnu en væsentlig aktør ind, som i høj grad både kan skabe dynamik i området og samtidigt være til glæde for alle borgere i København,” siger underdirektør Jes Transbøl og fortsætter:

”Nu gælder det så en række andre spændende udviklingsprojekter både i hovedstadsområdet og resten af landet, blandt andet vores arealer ved Lygten på Nørrebro, Amagerbro og ved Grøntorvet samt Perlekæden i Århus, de tidligere færgearealer i Nyborg og campusområderne i Ålborg, Slagelse og Hillerød.”

Colliers Award 2015
05.02.2015

DSB Ejendomme har fornøjelsen af at samarbejde med Colliers International omkring Colliers Award 2015. Fokus i år er på, hvordan man aktiverer stationsbygningerne i Danmarks mindre byer, så disse igen bliver attraktive for byerne, lokalbefolkningen og de rejsende.

Læs mere

Colliers Award er for studerende ved alle landets videregående uddannelser. Præmiesummen er på 75.000 kr. og der er tilmeldingsfrist 3. marts.

De udvalgte stationer er Brønderslev, Ribe, Ringe, Skive, Sorø og Vojens.

DSB Ejendomme glæder sig over samarbejdet og ser frem til at modtage de mange spændende løsningsforslag til, hvordan vores stationer kan få en fornyet rolle i de danske lokalsamfund – til glæde og gavn for alle.

Læs mere om Collier Awards 2015 her.

DSB Ejendomme ansætter ny salgs- og projektudviklingschef
01.01.2015

Søren Beck-Heede er ansat som ny salgs- og projektudviklingschef i DSB Ejendomsudvikling A/S med start 1. januar 2015.

Læs mere

Søren kommer fra en stilling som senior porteføljemanager hos ATP Ejendomme og har tidligere arbejdet med salg og projektudvikling af ejendomme hos Finansiel Stabilitet, Sjælsø Gruppen og LIDL, hvor han har haft en række ledende stillinger. Søren er uddannet cand. jur., valuar samt ejendomsmægler.

Hos DSB Ejendomme glæder underdirektør Jes Transbøl sig over ansættelsen af Søren Beek-Hede:

”Vi har med Søren fundet en salgs- og projektudviklingschef, der kan løfte opgaven med fortsat at udvikle DSB’s ejendomsportefølje til glæde for DSB såvel som vores kunder. Med Sørens baggrund i blandt andet Finansiel stabilitet har han den fornødne viden og erfaring i at håndtere en portefølje, der er så forskelligartet som vores.”

Borgerservice på Bramming Banegård
17.12.2014

Borgerservice åbner snart kontor på Bramming Banegård, hvor DSB Ejendomme og Esbjerg kommune har indgået aftale om leje af lokaler i foreløbigt 3 år.

Læs mere

Aftalen er kommet i stand efter en proces, hvor også den lokale borgergruppe Støtteforeningen for Bramming Banegård har ydet en aktiv indsats.

Udlejningschef i DSB Ejendomme, Jan Joensen, fortæller:

”DSB er glade for at kunne bidrage til at give liv på banegården og i nærmiljøet for med sin centrale placering er Bramming Banegård en vigtig brik i lokalmiljøet. At vores tidligere stationer kan blive et aktiv i nærmiljøet er også en vores topprioriteter, og der er det glædeligt, at vi kan annoncere samarbejdet med Esbjerg Kommune, som vil etablere et Borgerservicekontor,” siger Jan Joensen.

Udover Borgerservicekontoret, som i øvrigt åbner i det tidligere billesalg, er der også andre butikker i spil til at åbne på banegården. Indtil videre har Kirkens Korshær været inde i billedet til at åbne en butik, men det er endnu ikke helt afgjort.

”Støtteforeningen for Bramming Banegård er en meget aktiv lokalgruppe, der har arbejdet for at bevare livet omkring stationen, og vi har haft et godt samarbejde med dem.  Når vi på denne måde får genetableret liv på vores tidligere stationer medvirker det også til, at området omkring banegården vil opleve større tryghed i de tidlige og sene timer, og derfor er det godt, at der foruden Borgerservice kommer en anden butik,” fortæller Jan Joensen.

Fremtiden kommer til Køge
21.11.2014

Spændingen om, hvordan den nye station og det nye parkeringsanlæg ved Køge Nord Station skal se ud, er nu udløst. Det bliver et dansk team bestående af COBE arkitekter i samarbejde med arkitektfirmaet Dissing+Weitling og COWI, som skal bygge stationen.

Læs mere

Niels A. Dam fra DSB Ejendomme sad med i dommerkomiteen, som valgte blandt 4 bud. Han forklarer, at vinderbuddet vandt fordi det var overordentligt spændende og repræsenterer en interessant udvikling af fremtidens stationskoncept.

I komiteens motivation kan man derudover læse, at vinderbuddet har skabt et anlæg ”…der er skabt til bevægelse, omstigning og den korte pause … forslaget er uhyre enkelt formet og vil blive et markant symbol på samspillet mellem trafikarterne og på sammenhængen mellem infrastrukturanlæg og byudvikling.”

I tilknytning til stationen bygges i første omgang et P-anlæg med plads til i alt 900 biler. Anlægget kan med tiden udvides til 2.700 pladser og udbygges med servicefunktionertil de rejsende.

Konkurrencen blev udskrevet af Banedanmark, Køge Kommune og DSB den 11. april 2014. Banedanmark står for stationen og Køge Kommune for det omfattende Parkér- og Rejsanlæg med bidrag fra DSB.

Køge Nord Station åbner i forbindelse med Den nye bane København-Ringsted i slutningen af 2018, men arbejdet med at bygge stationen og de omliggende anlæg begynder i 2016.

Sydhavn får nyt liv
28.10.2014

Sydhavn  byder nu de rejsende indenfor til en moderniseret station med blandt andet nyt indgangsparti vendt mod havnefronten iklædt DSB’s røde farve. Stationen er et godt eksempel på det renoveringsarbejde DSB Ejendomme udfører på DSB’ stationer.

Læs mere
Stationen har både fået et lyst, moderne og enkelt udtryk, som gør det mere trygt og imødekommende at bruge Sydhavn Station. Samtidig har DSB sammen med kunstgruppen ”Sydhavn Station” – som lejer sig ind i DSB´s ubrugte lokaler på stationen – indrettet stationen, så den fremadrettet giver nye udstillingsmuligheder.
”Stationen bliver således både mere attraktiv at være på som togkunde og samtidig skabes der nye muligheder for at blive del af lokalsamfundets byliv. Helt i tråd med mange af de udviklingsprojekt og den vision, vi har for vores stationer, ” slutter Anne Pilegaard.
DSB Ejendomme sælger Borgmestervangen 5
27.09.2014

DSB Ejendomme har solgt arealet Nørrebro Gods, Borgmestervangen 5, 2200 København N, til Danica Pension, hvor der skal opføres studieboliger til 700 studerende samt dagligvarebutik og cafe. Boligerne forventes at stå indflytningsklare ved studiestart i 2017.

Læs mere

Aftalen er kommet i stand efter et længere samarbejde om udvikling af arealet mellem Københavns Kommune, Danica Pension, Agenda Property og DSB Ejendomme. Købesum er fortrolig.

Hos DSB glæder underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl sig over aftalen: ”I DSB Ejendomme arbejder vi målrettet på udvikle og sælge de ejendomme, som ikke længere anvendes af DSB. Når det så kan forenes med, at der inden for en kort årrække skabes flere og bedre boliger til studerende i København, så er det særligt interessant. Det er vores forventning, at projektet vil skabe dynamik i lokalområdet, og at det vil være attraktivt med sin beliggenhed tæt på Nørrebro Station, som fra sommeren 2019 også får metro,” siger han.

Danica Pensions projektansvarlige, ejendomschef Christian E. Olsson, forventer stor interesse fra de mange boligsøgende studerende i København: ”København oplever en markant vækst i antallet af studerende. I de sidste 5 år er der kommet 20.000 flere unge i byen, og i de næste 5 år forventes yderligere 20.000. Når vores studieboliger tilmed ligger i hjertet af Nørrebro og med unik udsigt ind over København, bliver der rift om dem. Det er jo lige der, at næsten alle unge drømmer om at bo. Det viser en markedsundersøgelse vi har gennemført, hvor 500 studerende er blevet interviewet om deres behov og prioriteter med hensyn til bolig. Vores bevæggrund for ejendomsinvesteringen til en lille milliard kroner er et stabilt afkast mange år frem til glæde for vores pensionskunders opsparing,” oplyser ejendomschef Christian E. Olsson.

Projektet består af 7 punkthuse med 7-12 etager samt et højere punkthus på 29 etager. Bebyggelsens base er sammenhængende i stueplan, og ovenpå etableres fælles taghave. Der opføres en variation af boligtyper og fællesarealer, spændende fra traditionelle kollegieværelser med fælleskøkken, 1- værelses lejligheder på 40 m2, og til 95 m2 store 4-værelses delelejligheder. Dette tager højde for de forskellige behov, som studerende har i deres studietid, og sikrer et bæredygtigt socialt liv i bebyggelsen.

Med den kommende Cityring metrostation lige ved siden af campus, vil der være særdeles gode kollektive transportmuligheder til Københavns uddannelsesinstitutioner. Som nabo ligger også den nyanlagte Mimersparken med sportsanlæg, som bidrager til gode udfoldelsesmuligheder.

DSB sælger Lyngby Station
12.08.2014

DSB har solgt butiksarkaden i Lyngby med et grundareal på i alt 8.369 kvm, beliggende  under omfartsvejen ved Lyngby Station. Køberen er datterselskab af Nordic Real Estate Partners (NREP). Det er aftalt med køber at handlens størrelse ikke oplyses.

Læs mere

DSB har været ejer af grundarealet og stationen, mens Lyngby-Taarbæk Kommune har været ejer af butikkerne, indtil 31. december 2012, hvor DSB overtog alle butikslejemålene.

I forbindelse med at ejendommen skulle sælges, blev det besluttet at ombygge den centrale del af arkaden, som bl.a. indeholder hovedadgangen til Lyngby Station. Samtidig blev området fra stationen til og med Fakta-butikken ombygget, så hele dette område i dag fremtræder i helt opdateret stand med nye facader, belysning og loftbeklædning.

DSB bliver bl.a. lejer af den nye Servicebutik, der skal hjælpe og rådgive DSB’s kunder med onlinekøb af billetter.

Som en del af projektet er der gjort klar til, at der på et senere tidspunkt kan etableres en cykelkælder med plads til ca. 1000 cykler.

I løbet af efteråret 2014 bliver der gennemført en ombygning af facader mv. for de butikker, der ligger i området fra hovedindgangen til Lyngby Station mod syd.

”Det er DSB’s forventning, at såvel kunder til den kollektive trafik, som kunder til butikkerne vil tage godt imod de nye forhold ved butiksarkaden. Det gælder de ændringer, der er en realitet nu og de, der om kort tid bliver det,” udtaler underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl.