Ringkøbing station
25.04.2019

Den smukke stationsbygning i Ringkøbing står tom og ubrugt hen, men det arbejder det lokale udviklingsforum på at ændre. DSB Ejendomme ejer bygningen, og er glade for interessen fra og samarbejdet med Ringkøbing Udviklingsforum om at få aktiveret stationsbygningen, så den igen kan være et aktiv i lokalsamfundet.

Læs mere
Renovering af Lejre bibliotek afsluttet
25.04.2019

Lejre Bibliotek har adresse i stationsbygningen i Lejre, men måtte i slutningen af 2016 lukke pga. skimmelsvamp. Det er nu blevet fjernet, og efter en gennemgribende renovering står lokalerne nu flotte og indbydende til bibliotekets besøgende.

Læs mere
Midlertidige_udlejninger_OBV_April19
03.04.2019

På DSB’s gamle værkstedsområde på Otto Busses Vej i København vil studerende snart kunne flytte ind i en lækker ny studiebolig. Samtidig bliver det muligt at opleve, sanse, røre og spise økologisk dyrkede grøntsager i forbindelse med, at DSB’s gamle trælader fra 1900-tallet får nyt liv som samlingssted for lokalbefolkning og besøgende. Det sker, når CPH Village og BaneGaarden slår dørene op til deres nyeste projekter.

Læs mere
21.03.2019

Folketinget vedtog 19. marts et lovforslag, der betyder, at DSB får større frihedsgrader til at udvikle ejendomsporteføljen. Med lovændringen får DSB’s datterselskab DSB Ejendomsudvikling A/S mulighed for at deltage i projektudviklingen, opførelsen og efterfølgende ejerskab af ejendomsprojekter. 

Læs mere
Hudplejeklinik på Horsens station
08.02.2019

Visage Hudpleje slår dørene op for en ny klinik og kursuslokaler på Horsens station fredag 8. februar. Visage Hudpleje har klinikker i flere byer, og flytter altså nu også ind den tidligere stationsrestaurant.

Lokalerne har de seneste år haft et par midlertidige lejere, og før den tid stod de tomme i en årrække. Det nye lejemål betyder, at hele stueetagen på Horsens station er aktiveret, idet 7Eleven har kiosk i den anden side af bygningen.

Læs mere
Kalundborg butik lejemål
04.02.2019

Den socialøkonomiske virksomhed, SYMB, flytter ind på Kalundborg station, hvor de overtager det tidligere billetsalg og ventesal. SYMB vil skabe et Byens Hus, som skal være et borgerdrevet mødested og fællesskab for alle borgere i Kalundborg.

SYMB skaber netværk og aktiviteter for alle borgere i Kalundborg. Her er frivillige med til at etablere forskellige typer af fællesskaber, lige fra folkekøkkener til kreative værksteder.

Læs mere
KFUM Genbrug i Fredericia
18.01.2019

20. januar 2019 får det tidligere billetsalg i forhallen på Fredericia station nyt formål. Her flytter KFUM nemlig ind med en ny genbrugsbutik. Butikken er den første af ni butikker under konceptet “Genbrugt af KFUM’s Sociale Arbejde”.

Læs mere
nyt værksted i næstved
02.01.2019

DSB har indgået en betinget købsaftale om godset Fladsågård, som ligger ca. 10 km syd for Næstved på Sjælland, og her skal et af DSB’s nye centralværksteder bygges.

Grunden er 354 hektar, hvilket svarer til 3,6 mio. m2 eller ca. 500 fodboldbaner. Den betingede aftale løber frem til oktober 2019, og indtil da skal DSB afklare en række forhold, f.eks. om jordbundsforholdene er gode nok til at bygge værksted på.

Læs mere
28.12.2018

Det ser efter alt at dømme ud til, at Langå stationsbygning får lov at bestå. Banedanmark har ellers i flere år haft planer om at nedrive stationsbygningen i forbindelse med udrulningen af signalprogrammet og elektrificeringsprogrammet.

Læs mere
Parkeringsskilt
28.12.2018

Lige før jul fik pendlerne i Hvalsø en tidlig julegave. Her blev 150 nye bilparkeringspladser og 192 nye cykelparkeringspladser ved Hvalsø station indviet.

DSB Ejendomme har sammen med Lejre Kommune udvidet antallet af pladser, som forbedrer tilgængeligheden til offentlig trafik. På sigt er det også planen, at der skal være p-pladser til elbiler.

Læs mere
Lagkagehuset flytter ind paa Hilleroed
26.11.2018

Når DSB i løbet af foråret 2019 er færdig med en større istandsættelse af Hillerød station, står Lagkagehuset klar til at flytte ind i de forbedrede omgivelser. Sammen med 7 Eleven skal Lagkagehuset have til huse i den gamle ventesal, og passagerer får dermed nem adgang til mad og drikkevarer til eller fra togrejsen.

Læs mere
19.11.2018

Projektfoto fra Banedanmark

I Sorø får pendlerne fra nytår 122 flere p-pladser ved Sorø station. Pladserne etableres i forlængelse af den eksisterende p-plads, og der bliver dermed plads til endnu flere bilister, som tager toget videre. DSB etablerer pladserne, og den efterfølgende drift deles med Sorø Kommune.

Læs mere
skodsborg station
12.11.2018

Henover den kommende vinter opføres en skovlegeplads og en bilfri ankomstplads ved Skodsborg station. Et længerevarende samarbejde mellem Rudersdal Kommune, Naturstyrelsen, Kurhotel Skodsborg og DSB med fokus på udvikling af aktiviteter med leg, motion, natur og kultur fører nu til de nye tiltag.

Læs mere
Vordingborg campus café
22.10.2018

Nye tiltag er på vej på Vordingborg station. Vordingborg kommune har nemlig lejet 126 m2 fordelt på tre lokaler på stationen, og det kommer især ungdommen i Vordingborg til gode. Her skal etableres en såkaldt campuscafé, som studerende og unge kan bruges som mødested.

Læs mere
18.10.2018

Der bliver tømt plastikposer under bordene, tørret borde af og rengjort toiletter, hvor der også opfyldes toiletpapir og toiletservietter. Og den lette men vigtige rengøring udløser dagligt smil og ”tak” fra kunderne, og nogle heldige undervejsrengøringsassistenter har også fået en klapsalve i toget.

Forsøgsordningen foregår på Kystbanen, mellem Odense og Fredericia og mellem Hjørring og Frederikshavn Den startede 1. juni og skal løbe et år frem.

Læs mere
19.09.2018

Flot kontorlejemål med stort potentiale i hjertet af Vesterbro. Lejemålet kan deles op i mindre lejemål alt efter behov. Beliggenheden er god med kort vej til offentlig transport og trafikårer ud af byen.

 

Gå til lejemål

Læs mere
DSB vinder transaktionspris
03.09.2018

DSB Ejendomme modtog i torsdags Estate Medias “Transaktionspris” for at have gennemført årets mest spektakulære salg, nemlig salget af Kalvebod 32 i København. “Vi vidste godt, at det ikke var den nemmeste ejendom at komme af med til en god pris, ” forklarer chef for Salg & Projektudvikling, Søren Beck-Heede.

Læs mere
30.08.2018

Pressemeddelelse: Fremtidens togdrift bliver elektrisk og for at gøre DSB klar til fremtidens togdrift og konkurrence, har DSB besluttet at flytte lokomotivværkstedet fra det centrale København til Næstved.

Det er de primære funktioner såsom vedligehold og reparation af eldrevne lokomotiver, dobbeltdækkervogne samt de nye togvogne, der skal købes, der rykker til Næstved. Her forventes det, at et nybygget lokomotiv- og togvognsværksted er klar i 2025.

Læs mere
Udlejning Gasoline Grill på Vesterport
15.08.2018

De københavnske S-togskunder kan nu sætte tænderne i danske burgere i verdensklasse, da Gasoline Grill har åbnet endnu en burgerbar – på Vesterport station.

Det er nogle af verdens bedste burgere, der bliver langet over disken på Vesterport station i disse dage. Den danske burgerkæde Gasoline Grill har nemlig åbnet en burgerbar i den lille butik på perronen.

Læs mere
14.08.2018

Foto-credit © Martin Creed/VISDA

Med den store installation Half the air in a given space er mere end 18.000 balloner i blå, hvid og lyserød pustet op og installeret tre centrale steder i Trekantområdet, i billetsalget på Fredericia Banegård, på Kolding Bibliotek og i byrådssalen på Vejle Rådhus.

Læs mere
udbud ungdomsboliger august 2018
06.08.2018

Et grønt område kan i en periode på op til ti år danne rammen om 80 til 100 midlertidige studieboliger i yderkanten af DSB’s værkstedsarealer på Vesterbro.

DSB udbyder nu et areal på 5500 m2 til udlejning til midlertidige studieboliger. Arealet ligger i et attraktivt grønt område i yderkanten af DSB’s værkstedsarealer på Vesterbro, hvor der forventeligt skal etableres op  til 80 til 100 studieboliger med to værelser i hver.

Læs mere
03.08.2018

DSB er nomineret til en af ejendomsbranchens fornemmere priser for sit salg af Kalvebod Brygge 32.

DSB Ejendomme er nomineret til en Estate Media Pris i år, nemlig i kategorien Transaktionsprisen 2018. Vinderen i denne kategori hyldes for den mest spektakulære transaktion i 2018, og det kan være pga. størrelsen, karakter, sammensætning, eller de involverede aktører.

Læs mere
20.07.2018

Chef for Bygherre & Entreprise i DSB Ejendomme har skrevet en artikel til Nordisk Jernbane Tidskrift om DSB’s muligheder for aktivere arealer til kommercielle aktiviteter og derigennem at bidrage til stationsnær byudvikling. Læs Artikel om stationsnær byudvikling

Nordisk Jernbane Tidskrift, Nr. 3, 2018

Læs mere
Salg på Blushøjvej nyhed
12.07.2018

DSB Ejendomsudvikling har solgt størstedelen af det ca. 22.500 m² store areal beliggende på Blushøjvej, langs banen ved gamle Ellebjerg station i København. I dag er der blot ca. 1.600 m² areal tilbage.

Læs mere
omtale af galleri på rungsted kyst station
05.07.2018

Lørdag 1. juni åbnede My Beautiful Gallery dørene for glade borgere i den gamle ventesal på stationen i Rungsted Kyst og bød velkommen med smukke kunstværker og et glas vin.

Stationen er bygget i 1894, og den gamle ventesal, som ligger øst for skinnerne, har stået tom i 30 år. Det er Torsten Leschly og Benedicte Toft Andersen, som står bag My Beautiful Gallery. Sidstnævnte har i forvejen galleriet, Gare du Nord, i samme område.

Læs mere
Horsens godsbaneareal projektudvikling
25.06.2018

DSB og Horsens Kommune sætter turbo på udviklingen af 10 ha Godsbane. Den første lokalplan ventes klar i julen 2018. De første byggeretter ventes solgt i 2019.

Ejendomsudvikling A/S (EU) ejer de gamle godsbanearealer og værkstedsarealer i Horsens. Arealerne blev udvidet sidste år ved det lille magelæg med Banedanmark.

Læs mere
VRGame aalborg
28.05.2018

For en måneds tid siden fik aalborgenserne et nyt og anderledes fritidstilbud. VR Game er nemlig flyttet ind i det tidligere DSB-billetsalg på banegården i Aalborg, og her kan man prøve kræfter med virtual reality-universet.

Læs mere
Skole colourbox
14.05.2018

Københavns Kommune og DSB Ejendomme har indgået en aftale om et lejemål på 9.000 m2 på Otto Busses Vej i København fra september 2018.

Læs mere
Foto af Rungsted Kyst station udefra
07.05.2018

I DSB er vi glade for at kunne fortælle, at kioskerne på Espergærde station og Rungsted Kyst station genåbner i 2018. Vi har indgået en aftale med Mohammad Naeem, som åbner kiosk i de tomme lokaler.

Læs mere
cafe moems på hedehusene station
25.04.2018

Lisbeth Holm Bennatia åbner på stationen 1. maj 2018 og indbyder gæster til at besøge sin nyistandsatte café. Caféen vil blandt andet kunne tilbyde let cafémad, gode kaffer og friskbagt kage til stationens godt 2000 daglige passagerer og de lokale kunder. Og som et nyt tiltag vil caféen kunne tilbyde at lette hverdagen for stationens mange daglige pendlere. Det bliver nemlig muligt at hente dagens aftensmad som to-go, og det vil være i sund og alternativ udgave istedet for de klassiske fastfood menuer og til cirka samme pris.

Læs mere
cafe-paa-banen-hobro
18.04.2018

Café på Banen på Hobro Station er kommet flot fra start. Caféen er en socialøkonomisk virksomhed, som hjælper borgere med at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Læs mere
Bonava-Rungsted-Kyst-solgt-grund
16.04.2018

DSB Ejendomsudvikling og Bonava har indgået en aftale om et betinget salg af 3.400 m2 grund ved Rungsted Kyst. Her vil Bonava bygge 60 ejerlejligheder.

Bonava er Nordeuropas største boligudvikler, og har også købt to andre grunde i Rungsted Kyst, så de nu har næsten 500 boligretter på vej.

Læs mere
Banegraven i Aarhus
09.04.2018

DSB har i samarbejde med MT Højgaard fremlagt bud på, hvad man kan bruge “luftrummet” over banegraven ved Bruuns bro til.

Læs mere
01.12.2017

DSB Ejendomme har lejet Langå Station ud til Langå Stationsforening, som har skabt Station K – en kreativ base for musikere, grafiske designere, arkitekter, hvor lokale beboere og pendlere lejlighedsvis vil kunne få sig en kop kaffe og en kort koncert eller et foredrag, når toget kommer til perron efter arbejde.

Læs mere
13.10.2017

Siden DSB’s tidligere kontorejendom på Kalvebod Brygge 32 blev sat til salg i august 2016, har både nationale og internationale investorer vist stor interesse for den unikke ejendom i det centrale København. Det har nu udmøntet sig i et salg til den internationale ejendomsinvesteringsfond Genesta, der har fokus på investeringer i Norden, og som har købt ejendommen for 520 millioner kroner.

Læs mere
14.08.2017

DSB Ejendomme udbyder nu ca. 15.000 byggegrund ved Charlottenlund Station med en forventet byggelsesprocent på ca. 60%.

Læs mere
05.04.2017

Tirsdag den 4. april 2017 mødtes 40 unge iværksættere og kunstnere med repræsentanter for Næstveds erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner i den gamle DSB remise i Næstved.

Mødet var en kulmination på en række workshops, hvor de unge har brainstormet på, hvordan man frem over kan puste liv i de tidligere DSB-lokaler.

Læs mere
16.03.2017

Der er penge i at sælge DSB-ejendomme og arealer, der ikke længere er behov for i driften. Det viser årsregnskabet for 2016 hos DSB Ejendomsudvikling A/S. Årets resultat er 176 millioner kroner før skat, og det er det bedste resultat i fem år.

Læs mere
27.02.2017

DSB Ejendomme har betinget af lokalplan solgt 6.500 etagemeter byggeret på de gamle færgearealer i Nyborg til Pædagogernes Pension (PBU), som sammen med Kuben Management vil opføre 64 attraktive eje- og lejeboliger på grunden.

 

Læs mere
03.02.2017

Et konsortium af private aktører har i denne uge fremlagt et projekt, der delvist vil overdække banegraven ved Vesterport Station og samtidigt skabe et helt nyt erhvervs- og boligområde, som udover kontor og boliger vil indeholde grønne byrum, biograf i verdensklasse, et lille by-teater og internationale hoteller.

Læs mere
21.12.2016

I 2016 har DSB Ejendomme arbejdet hårdt på at aktivere stationerne i landdistrikterne. Projekt Nyt Liv på Stationerne har udpeget 30 tomme stationer og holdt møder med 20 kommuner. Det har resulteret i konkrete udviklingsplaner for 7 af stationerne, mens der er løse projekter for de øvrige.

Læs mere
19.12.2016

Fredag den 16. december blev Birkerød Station genindviet efter at have gennemgået en større modernisering.

Læs mere
23.11.2016

Østerport, en af Københavns mest benyttede og ikoniske togstationer, skal de næste 2½ år gennem en totalrenovering. Den 2. januar 2017 lukker stationsbygningen derfor dørene for passagerer, som frem over skal finde vej til perroner og tog via stationens ydre trapper og gangbroen.

Læs mere
03.10.2016

Central placering, let adgang til kollektiv transport og omgivelser, der ofte emmer af historie.

Dette er bare nogle af de fordele DSB Ejendomme sætter spot på i sin nye kampagne for kontorfællesskaber på DSB’s stationer.

 

Læs mere
17.08.2016

Forhåndsinteressen har været stor for DSB’s ejendom på Kalvebod Brygge 32. Over 100 investorer har vist interesse, inden ejendommen officielt kommer på markedet i dag d. 17. august. Ejendomme rummer knap 30.000 kvm. med mulighed for at tilbygge to etager.

 

Læs mere
01.06.2016

DSB sætter nu den knap 30.000 m2 store kontorbygning på Kalvebod Brygge 32 i det centrale København til salg. Til at varetage salget har DSB indgået et samarbejde med PricewaterhouseCoopers – Real Estate.

Læs mere
28.04.2016

DSB køber Hovedbanegårdens Shoppingcenter tilbage fra Danica og Nordea Ejendomme. Centret udgør 2.399 m2 og rummer 25 butikker.

Læs mere
22.12.2015

DSB Ejendomme har netop indgået aftale med Respace omkring online-markedsføring af udlejningssager. Det betyder, at man også i 2016 vil kunne finde vores emner på respace.dk.

Læs mere
13.12.2015

Efter en større ombygning åbnede Københavns Politi 7. december officielt den nye og udvidede politistation på Københavns Hovedbanegård ved Reventlowsgade.

Læs mere
06.12.2015

DSB Ejendomme er på forsiden i dette nummer af Estate Media. Er du nysgerrig og vil du gerne vide mere om, hvad DSB Ejendomme er for en størrelse og hvad vi laver, så læs her.

Læs mere
24.09.2015

DSB Ejendomme sætter nu endnu en af sine historiske bygninger til salg. Der er tale om Hellerup Posthus – en smuk, markant ejendom med en central beliggenhed tæt ved Hellerup Station.

Læs mere
26.08.2015

Det er nu muligt at erhverve sig en af Københavns små hemmelige oaser. DSB har nemlig sat Den Gule By på Vesterbro, også kendt som Kineserbyen, til salg, og det er et vaskeægte stykke DSB-historie, der nu er mulighed for at købe.

 

Læs mere
17.06.2015

Efter en længere periode med opfattende modernisering, blev Ryparken Station  i dag indviet og en flot udsmykning inspireret af naboen DMI afsløret.

 

Læs mere
13.05.2015

Tirsdag d. 12. maj blev vinderne i årets Colliers Award kåret i Lokomotivværkstedet i København under overværelse af bl.a. Transportminister Magnus Heunicke. Idekonkurrencen var udskrevet at Colliers International i samarbejde med DSB Ejendomme.

Læs mere
27.04.2015

Fredag d. 24. april mødte flere 100 lokale borgere op til indvielse af den ombyggede og moderniserede station, der fremover kommer til at huse både Borgerservice og cafe.

 

Læs mere
17.04.2015

DSB Ejendomme og IKEA kan fredag præsentere en betinget købsaftale for de tidligere godsbanearealer ved Dybbølsbro. Dermed er etableringen af et nyt stort IKEA varehus centralt i Købehavn rykket et skridt nærmere.

Læs mere
05.02.2015

DSB Ejendomme har fornøjelsen af at samarbejde med Colliers International omkring Colliers Award 2015. Fokus i år er på, hvordan man aktiverer stationsbygningerne i Danmarks mindre byer, så disse igen bliver attraktive for byerne, lokalbefolkningen og de rejsende.

Colliers Award er for studerende ved alle landets videregående uddannelser. Præmiesummen er på 75.000 kr. og der er tilmeldingsfrist 3. marts.

De udvalgte stationer er Brønderslev, Ribe, Ringe, Skive, Sorø og Vojens.

DSB Ejendomme glæder sig over samarbejdet og ser frem til at modtage de mange spændende løsningsforslag til, hvordan vores stationer kan få en fornyet rolle i de danske lokalsamfund – til glæde og gavn for alle.

Læs mere om Collier Awards 2015 her.

Læs mere
01.01.2015

Søren Beck-Heede er ansat som ny salgs- og projektudviklingschef i DSB Ejendomsudvikling A/S med start 1. januar 2015.

Læs mere
17.12.2014

Borgerservice åbner snart kontor på Bramming Banegård, hvor DSB Ejendomme og Esbjerg kommune har indgået aftale om leje af lokaler i foreløbigt 3 år.

Læs mere
21.11.2014

Spændingen om, hvordan den nye station og det nye parkeringsanlæg ved Køge Nord Station skal se ud, er nu udløst. Det bliver et dansk team bestående af COBE arkitekter i samarbejde med arkitektfirmaet Dissing+Weitling og COWI, som skal bygge stationen.

Læs mere
28.10.2014

Sydhavn  byder nu de rejsende indenfor til en moderniseret station med blandt andet nyt indgangsparti vendt mod havnefronten iklædt DSB’s røde farve. Stationen er et godt eksempel på det renoveringsarbejde DSB Ejendomme udfører på DSB’ stationer.

Læs mere
27.09.2014

DSB Ejendomme har solgt arealet Nørrebro Gods, Borgmestervangen 5, 2200 København N, til Danica Pension, hvor der skal opføres studieboliger til 700 studerende samt dagligvarebutik og cafe. Boligerne forventes at stå indflytningsklare ved studiestart i 2017.

Læs mere
12.08.2014

DSB har solgt butiksarkaden i Lyngby med et grundareal på i alt 8.369 kvm, beliggende  under omfartsvejen ved Lyngby Station. Køberen er datterselskab af Nordic Real Estate Partners (NREP). Det er aftalt med køber at handlens størrelse ikke oplyses.

Læs mere
Menu