Cykelp-kaelder Lyngby St
Cykelparkeringskælder på Lyngby Station indviet
Cykelparkeringskælder på Lyngby Station indviet

En ny cykelparkeringskælder på stationen i Lyngby blev indviet i første uge af marts. Lyngby Station har i lang tid været præget af et virvar af cykler, men med den nye 1500 m2 store cykelparkering er der nu etableret 870 nye pladser til cykler, som altså ikke længere skal være til gene omkring stationen. Det vil forbedre tilgængeligheden for kunder til stationen og butikkerne generelt.

Der er etableret nye adgangsveje til cykelparkeringen, og der er nu en adgang fra forpladsen, som er forberedt til samtidigt at være hovedforbindelsen mellem stoppestedet for den kommende letbane og en ny tunnel under sporene, samt to trappeadgange op til perronen. Der er også etableret en opladestation for elcykler og cykelpumpe.

Der kører også et forsøg med at afspille en båndsløjfe med klassisk musik og mere tempofyldt musik i kælderen. Musikken tjener flere formål, dels at skabe tryghed og dels at sikre, at man ikke har lyst til at opholde sig i kælderen i længere tid, men udelukkende benytter den til formålet: at parkere sin cykel.

Cykelparkeringen er etableret sammen med Lyngby-Taarbæk kommune, som har været medfinansierende. Desuden har Vejdirektoratet bidraget til projektet med puljemidler. DSB har været bygherre på projektet og vil fremover fungere som ejer af anlægget stå for den daglige drift.

Tilbage
Byggeår:
2016-2017
Station:
Lyngby
Samarbejdspartnere:
Lyngy Taarbæk Kommune, Gottlieb Paludan Architects A/S, MOE A/S