Renovering og vedligehold på stationer
Vedligeholdelsesarbejder på Frederikssundsbanen
Vedligeholdelsesarbejder på Frederikssundsbanen

1.juni startede Banedanmark et stort sporrenoveringsprojekt på strækningen fra Valby til Frederikssund, som vil strække sig helt frem til 26. august. Det betyder, at togdriften er nedlagt og erstattet af togbusser.

 

For DSB har det været oplagt at se på mulighederne for at gennemføre tiltrængte vedligeholdelsesarbejder på stationer på strækningen i sommerperioden med tre formål:

  1. at kunne levere et produkt, der gør en forskel for kunderne efter afslutningen på sporarbejderne. Kunderne skal opleve, at DSB har udnyttet situationen til at foretage forbedringer, mens stationerne har været lukket.
  2. at få gennemført tiltrængte vedligeholdelsesarbejder på et tidspunkt, hvor det ikke generer de rejsende unødigt, og samtidig at forhindre at der kommer nye sporspærringer senere.
  3. at udnytte de lange spærringer til at udføre arbejdsopgaver, der under normale omstændigheder ville kræve nat- eller weekendspærringer; men som nu pga. de planlagte spærringer vil kunne udføres i dagtimerne til lavere omkostninger.

Vedligeholdelsesarbejderne foregår på flere stationer, heraf i Ølstykke, Egedal, Stenløse, Kildedal, Måløv, Vanløse, Husum, Skovlunde, Islev, på Peter Bangs Vej og Langgade.

Opgaverne varierer fra station til station, og det er typisk istandsættelse af trapper, perroner, træværk, vinduer, m.m.

Tilbage