Naturlegepladser for børn og voksne i Skodsborg
Naturlegepladser for børn og voksne i Skodsborg

Torsdag 15. august blev en ny skovlegeplads, motionsbane og aktivitetsbane for børn og voksne ved Skodsborg station indviet med taler, kage og forskellige aktiviteter. Ved Skodsborg station ligger et smukt grønt område med direkte adgang til Jægersborg Hegn, som er nabo til Dyrehaven, der med sine 7 mio. årlige gæster er Danmarks mest besøgte naturområde og er udnævnt som verdensarv af UNESCO.

Aktivitetspladsen ved stationen var tidligere blot en parkeringsplads. Efter at pladsen er blevet bilfri og renoveret, vil der igen komme liv på stedet. Her starter skovturen for skoleklasser, børnehaver, børnefamilier og vandreklubber. Her kan opvarmningen til løbeturen foregå. Skovlegepladsen ’Kronhjorten’ er designet over historien om kongernes hektiske parforcejagter i skoven, som man fortsat kan se spor af i de Nordsjællandske skove. Motionsbanen har fået navnet Skodsborg Fitness Track, og her kan man prøve kræfter med 25 forhindringer, der er fysisk krævende og målrettet unge og voksne motionister.

Det er et samarbejde mellem Rudersdal kommune, Banedanmark, Skodsborg Kurhotel og DSB Ejendomme som har ført til udviklingen af de attraktive rammer for friluftsliv ved Skodsborg Station.

Læs mere på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside.

Tilbage