Østerport lukker dørene 2. januar
Østerport lukker dørene 2. januar

Østerport, en af Københavns mest benyttede og ikoniske togstationer, skal de næste 2½ år gennem en totalrenovering. Den 2. januar 2017 lukker stationsbygningen derfor dørene for passagerer, som frem over skal finde vej til perroner og tog via stationens ydre trapper og gangbroen.

Chef for Bygherre og Entreprise i DSB Ejendomme, Niels A. Dam, siger:

“Det vil fortsat være muligt at køre med tog fra stationen i perioden, men vi lukker for adgangen til stationsbygningen på én gang, fordi det afkorter arbejdet og giver færre gener for passagererne. En af årsagerne til, at renoveringen tager 2½ år er, at bygningen er totalfredet, og der derfor er en lang række særlige hensyn, der skal tages.

Vi gør alt, hvad vi kan for tage hensyn og gøre det så enkelt for kunderne, men det er klart, at stationens cirka 27.000 daglige passagerer vil skulle vænne sig til at gå nye veje,” siger Niels A. Dam.

I området omkring stationen vil der i tiden op til lukningen blive sat tydelig skiltning op om, hvordan de rejsende skal forholde sig til de nye adgangsveje samt en kommende cykelparkering med over 500 pladser. Den nye cykelparkering skal erstatte cykelparkeringen foran bygningen, som vil blive nedlagt, da arealet er nødsaget til at indgå som byggepladsareal.

Se TV2 Lorrys indslag om renoveringen her og her.

Tilbage