DSB Ejendomme sælger central grund til IKEA
DSB Ejendomme sælger central grund til IKEA

DSB Ejendomme og IKEA kan fredag præsentere en betinget købsaftale for de tidligere godsbanearealer ved Dybbølsbro. Dermed er etableringen af et nyt stort IKEA varehus centralt i Købehavn rykket et skridt nærmere.

Siden 2003 har DSB Ejendomme arbejdet på at udvikle og sælge de centralt beliggende jordarealer på ved Kalvebod Brygge, som indtil 1999 fungerede som godsbanegård. De første etaper blev i årene 2005 til 2008 solgt fra til Rigsarkivets magasinbygninger, SEB-banks hovesæde samt Arp-Hansens hotelkompleks Tivoli Hotel & Congress Center og Wakeup Copenhagen. I de seneste år har DSB Ejendomme haft fokus på de godt 38.000 m² mellem Tivoli Hotel og Bygningsstyrelsens planlagte kontorbyggeri, der skal huse Trafikstyrelsen, Banedanmark og Vejdirektoratet.

Med salget til IKEA, der alene er betinget af godkendelse i de to virksomheders bestyrelser samt godkendelse af en ny kommunal- og lokalplan, afsluttes endnu et af DSB Ejendommes udviklingsprojekter i det centrale København, hvilket glæder underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl:

”På nær Kalvebod Brygge 32 er vores engagement i området nu afsluttet, og vi er glade for, at det er lykkedes os at sikre etableringen af mere end 150.000 erhvervsetagemeter på en så central placering. Med aftalen med IKEA er det lykkedes at få endnu en væsentlig aktør ind, som i høj grad både kan skabe dynamik i området og samtidigt være til glæde for alle borgere i København,” siger underdirektør Jes Transbøl og fortsætter:

”Nu gælder det så en række andre spændende udviklingsprojekter både i hovedstadsområdet og resten af landet, blandt andet vores arealer ved Lygten på Nørrebro, Amagerbro og ved Grøntorvet samt Perlekæden i Århus, de tidligere færgearealer i Nyborg og campusområderne i Ålborg, Slagelse og Hillerød.”

Tilbage