Nu kommer der igen liv i Viborg stationsbygning
Nu kommer der igen liv i Viborg stationsbygning

Efter at have stået tom i en længere periode har SSON ESTATE fra 1. september lejet hele stationsbygningen i Viborg

Viborg stationsbygning har i længere tid stået tom, men nu vil Jesper Svensson, der står bag SSON ESTATE sammen med en af byens stærke kulturaktivister Anders Kristensen, boligstylist- og dekoratør Dagmar Njord samt Jan Sørensen fra mæglerfirmaet Properti stifte en forening, der skal skabe et nyt folkested i Viborg. 

Den gamle ventesal skal forvandles til et kultursted, fyldt op med musik, foreningsliv, kunst og meget mere.  
Stifterne af den kommende forening er allerede i gang med at finde naboer til ventesalen. Her er man på udkig efter lejere i den ene ende af stationsbygningen, der ønsker at drive café og mindre mad- og drikkeboder. 

Til den modsatte ende af bygningen vil der være specialbutikker, foreninger, og kreative mennesker, der ønsker at blive en del af et fællesskab. På 1. sal vil der blive administration for et leasingselskab.  

I DSB Ejendomme er der stor begejstring over at have fundet en lejer, som vil skabe nyt live i hele stationsbygningen. 

”Initiativet er et oplagt match for vores kunder og os. Det passer godt ind i DSB’s strategi om at ville skabe mere liv og større tryghed på vores stationer,” siger underdirektør for DSB Ejendomme, Lars Gøtke. 

Jesper Svensson glæder sig over det fantastiske samarbejde, der allerede er opstået mellem stifterne af den kommende forening og DSB:
 “Vi er begejstrede for visionen om at skabe et godt kulturelt tilbud i de flotte gamle bygninger på banegården og jeg må sige, at folk har smøget ærmerne op” udtaler Jesper Svensson. 
Også DSB er glad for at kunne tilbyde kunderne, der til daglig benytter Viborg Station, der kommer liv i de gamle lokaler. 

Der er desuden indledt en dialog med Viborg Kommune, som den kommende forening ser som en vigtig samarbejdspartner. 

Tilbage