Tal R kunstværk på Østerport station
Tal R kunstværk på Østerport station

D. 12. december 2023 kunne DSB løfte sløret for et nyt kunstværk på Østerport station. Kunstværket er døbt ”Rejsen begynder her” og er fremstillet af den anerkendte danske kunstner Tal R.

Efter restaureringen af Østerport stationsbygning mellem 2016 – 2019 er forhallen, som kronen på værket, blevet udsmykket med et nyt kunstværk i december 2023.

Kunstværket er et hinterglasmaleri, der er placeret helt centralt og indfanger essensen af de rejsende på Østerport station. Kunstværket, som er døbt ”rejsen begynder her”, afspejler også ideen om selve togrejsen, hvor mennesker mødes på kryds og tværs med et fælles formål: rejsen.

Dette projekt er noget helt særligt for Østerport station og noget, som Lars Gøtke har glædet sig til: ”Østerport station har en lang historie som vi er glade for at kunne vække til livs igen med restaureringen. Tal R’s kunstværk bringer ikke bare noget nyt, men noget af os alle med ind i bygning. Det er noget helt særligt som vi har glædet os til at vise.”

Tal R er en af Danmarks mest anerkendte og internationalt kendte kunstnere. Kun ganske få gange før har Tal R udført offentlige udstillinger. Derfor er dette nye kunstværk en unik mulighed for at opleve hans kunst i det offentlige rum – og så endda i Østerports historiske forhal.

Det nye kunstværk er blevet til takket være donationer fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Ny Carlsberg-fondet, Villum Fonden og William Demant Fonden.

Næste gang rejsen passerer Østerport station, så kig ind i den restaurerede forhal og se, om du kan genkende dig selv i kunstværket.

Tilbage