Rengøring i tog
Kunderne får renere toiletter på rejsen
Kunderne får renere toiletter på rejsen

Et hold stationsbetjente skal til at holde togtoiletterne rene undervejs på rejsen. Initiativet skal løfte kundernes oplevelse af at rejse med toget.

Fremover vil kunderne møde renere toiletter på strækningerne mellem Fredericia og Odense og mellem København H og Helsingør. Fra 1. juni vil et nyt rengøringsteam stige på toget undervejs på rejsen og give toiletterne en ekstra rengøring.

“Både kunder og kolleger har efterspurgt, at vi gør mere ud af toiletterne. Jeg forventer, at togpersonalet vil blive glade for at se vores kolleger, og gøre hvad de kan for at samarbejde, når vi kommer om bord, ” fortæller Jørgen Dyrendal Rasmussen, der er chef for Stationsservice:

“Teamet kommer til at have særligt fokus på ekstra rengøring af toiletter, men tager selvfølgelig også en overfladisk gennemgang af togene, hvor de fjerner skrald og udfører andre akutte rengøringsopgaver, som falder for. ”

Til glæde for kunder og personale

Initiativet gælder i første omgang for et år, hvorefter direktørkredsen vil vurdere, om det skal gøres permanent eller stoppes. Der er dog forventninger om, at kunderne vil kvittere med en højere tilfredshed på kundemålingerne.

“Vi regner med, at vi kan ramme omkring 40% af lyntogene og 20% af InterCity-togene henover Fyn med denne ekstra rengøringsindsats,”siger Jørgen Dyrendal Rasmussen, der bliver ansvarlig for de nye teams, som han har samlet af både nye og gamle ansatte.

Toiletterne vil blive lukket af, mens der bliver gjort rent. Ud over at toiletterne bliver rengjort, så vil der også blive fyldt op med papir og sæbe, hvor der er brug for det.

Tilbage