Fremtiden kommer til Køge
Fremtiden kommer til Køge

Spændingen om, hvordan den nye station og det nye parkeringsanlæg ved Køge Nord Station skal se ud, er nu udløst. Det bliver et dansk team bestående af COBE arkitekter i samarbejde med arkitektfirmaet Dissing+Weitling og COWI, som skal bygge stationen.

Niels A. Dam fra DSB Ejendomme sad med i dommerkomiteen, som valgte blandt 4 bud. Han forklarer, at vinderbuddet vandt fordi det var overordentligt spændende og repræsenterer en interessant udvikling af fremtidens stationskoncept.

I komiteens motivation kan man derudover læse, at vinderbuddet har skabt et anlæg ”…der er skabt til bevægelse, omstigning og den korte pause … forslaget er uhyre enkelt formet og vil blive et markant symbol på samspillet mellem trafikarterne og på sammenhængen mellem infrastrukturanlæg og byudvikling.”

I tilknytning til stationen bygges i første omgang et P-anlæg med plads til i alt 900 biler. Anlægget kan med tiden udvides til 2.700 pladser og udbygges med servicefunktionertil de rejsende.

Konkurrencen blev udskrevet af Banedanmark, Køge Kommune og DSB den 11. april 2014. Banedanmark står for stationen og Køge Kommune for det omfattende Parkér- og Rejsanlæg med bidrag fra DSB.

Køge Nord Station åbner i forbindelse med Den nye bane København-Ringsted i slutningen af 2018, men arbejdet med at bygge stationen og de omliggende anlæg begynder i 2016.

Tilbage