Stationsbygning bliver nyt kulturcentrum i Taulov
Stationsbygning bliver nyt kulturcentrum i Taulov

Stationsbygningen i Taulov er blevet solgt til Foreningen Taulov Station efter at byens indbyggere har samlet underskrifter og penge ind til at købe bygningen 

Lørdag 26. august 2023 blev underskrifterne sat, på en aftale mellem DSB og Foreningen Taulov Station, på købet af Taulov Stationsbygning. Foreningen Taulov Station ønsker at lave stationsbygningen om til et forsamlingshus, der skal samle lokalsamfundet.

For DSB har det været vigtigt at sælge bygningen til en passende køber, som kan give stationsbygningen nyt liv. Lars Gøtke udtrykte på overtagelsesdagen begejstring for, at det netop er Foreningen Taulov Station, der overtager stationsbygningen: “Jeg er sikker på, at bygningen kommer til at danne en god ramme for lokalsamfundet i Taulov.”

Foreningen bag Taulov Station har samlet 215.000 kroner sammen til købet af bygningen, og de 200.000 kroner er overført til DSB i forbindelse med salget. De resterende penge skal bruges på forbedringer af bygningen.

Salget blev markeret en lørdag i august, hvor mange af byens borgere var mødt frem for at markere købsaftalen mellem Foreningen Taulov Station og DSB, der var repræsenteret af Lars Gøtke.
Foreningen ønsker at skabe et kulturhus eller måske endda et kulturcentrum i byen, der skal samle byen og dens beboere og på den måde have et sted, der danner rammerne for byens fællesskab.

Tilbage