Fuld musik hos Station K
Fuld musik hos Station K

DSB Ejendomme har lejet Langå Station ud til Langå Stationsforening, som har skabt Station K – en kreativ base for musikere, grafiske designere, arkitekter, hvor lokale beboere og pendlere lejlighedsvis vil kunne få sig en kop kaffe og en kort koncert eller et foredrag, når toget kommer til perron efter arbejde.

Initiativtager og ”Stationsforstander” fra Langå Stationsforening, Anders Pedersen, fortæller:

”På den korte bane har ambitionen været at bevare og revitalisere Langå Station og udnytte stationens tomme lokaler til kontorfælleskab, mødelokaler og musikrum. Vores langsigtede mål er et at skabe et kraftcenter for kulturelt iværksætteri, som kan tiltrække både lokale og tilrejsende,” siger initiativtager Anders Pedersen fra Langå Stationsforening.

Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme glæder sig over den ny lejer:

”Station K på Langå Station er et virkelig godt eksempel på, hvad det er, vi gerne vil med vores tomme og halvtomme stationer. Det er et spændende projekt, der er lokalt forankret og har opbakning hos Randers Kommune. Det er drevet af ildsjæle, som kommer til at skabe et kreativt og kulturelt miljø, som jeg er sikker på bliver til gavn for Langå by. Ud over det får vi også skabt liv i stationsbygningen, og det ved vi, er noget vores kunder værdsætter,” siger Jes Transbøl.

Aftalen er en del af projekt Nyt Liv på Stationerne, hvor DSB Ejendomme arbejder på aktivere stationer og andre bygninger, der ikke længere bruges til jernbanedrift. Læs mere om projektet her.

Tilbage