Stoholm station
Nyt liv i Stoholm Stationsbygning
Nyt liv i Stoholm Stationsbygning

En gruppe borgere i Stoholm protesterede i november 2019 mod nedrivning af den gamle stationsbygning. Nu har en projektgruppe fået frist til 1. oktober til at skabe liv og finansiering til at bevare bygningen.

DSB Ejendomme har ikke benyttet stationsbygningen i årevis, og trods dialog med Viborg kommune har det ikke været muligt at finde ny funktion til bygningen. Det kombineret med bygningens temmeligt ringe stand førte til, at Viborg kommune gav DSB Ejendomme en nedrivningstilladelse i 2019.

En gruppe lokale borgere gik hurtigt sammen om at danne en projektgruppe, som vil bevare bygningen og skabe nyt liv i den. De fik i første omgang udskudt nedrivningen til 13. januar, hvor de så skulle komme med en plan for brug og økonomi for bygningen. Her skulle projektgruppen tage højde for, at en totalrenovering af bygningen vil koste ca. 3 mio. kr, og at de selv skulle finde finansiering til renoveringen.

Fredag 10. januar DSB Ejendomme modtog en god og gennemarbejdet rapport på 40 sider, hvori projektgruppen fremlagde planer og ambitioner for stationsbygningens fremtid, dog uden tilstrækkelig finansiering. Ikke desto mindre har projektgruppen fået forlænget fristen til 1. oktober 2020, hvor de skal have finansieringen på plads.

Igennem hele forløbet har der været en god dialog mellem projektgruppen og DSB Ejendomme.  Projektet kan blive endnu et eksempel på Nyt liv på stationerne, hvor lokale ildsjæle er altafgørende for, at tomme stationsbygninger igen kan spille en rolle i lokalsamfundet.

Tilbage