• Østerport_genåbning_2019
Smukke Østerport er atter åben
Smukke Østerport er atter åben

Torsdag 19. september var en festdag for både DSB og kunderne, da Østerport stationsbygning efter 2 1/2 års gennemgribende renovering igen slog dørene op. Det blev fejret med ministerbesøg og lækkerier fra lejerne.

Stationen blev i 1897 bygget som en midlertidig station på Kystbanen, men den fik heldigvis lov at blive stående, og er i dag en af de smukkeste stationer i Danmark.

Det er Bygherre og Entreprise i DSB Ejendomme, som har været projektleder på projektet, som har haft Aarsleff Rail og Sweco Danmark på som hovedentreprenør og rådgiver.

I talerne udtrykte DSB’s administrerende direktør Flemming Jensen såvel som transportminister Benny Engelbrecht beundring og respekt for det store arbejde, som bl.a. har omfattet nyt skifertag, nyt terazzogulv, reetablering af træværk og opbygning af vægge efter oprindelig metode, komplet udskiftning af teknik og installationer, istandsættelse af DSB’s tunnel samt brug af farvearkæologi til at sikre bygningens oprindelige farver.

Til åbningen havde lejerne fra Joe & the Juice, Espresso House og 7-Eleven stillet forskellige smagsprøver fra sortimentet frem til stor glæde for inviterede gæster og de første kunder i stationen.

Tilbage