DSB indgår aftaler med Aarsleff Rail A/S og ThyssenKrupp Elevator A/S om ny milliardkontrakt
DSB indgår aftaler med Aarsleff Rail A/S og ThyssenKrupp Elevator A/S om ny milliardkontrakt

Det bliver Aarsleff Rail A/S og ThyssenKrupp Elevator A/S, som de næste fem år skal være leverandører på Hard FM-ydelser i DSB’s omfattende ejendomsportefølje. Kontrakternes anslåede værdi er knap 1,2 milliard for hele aftaleperioden inklusive mulige forlængelser.

Økonomidirektør i DSB, Thomas Thellersen Børner, ser frem til det kommende samarbejde:

”Med Aarsleff Rail og ThyssenKrupp Elevator på holdet er DSB godt rustet til de kommende års facility management-opgaver. Vi har en omfattende ejendomsportefølje med komplekse krav til sikkerhed, og samtidig skal vi sikre vores togkunder en god og tryg oplevelse på stationerne. I DSB er vi overbevist om, at det høje faglige og tekniske niveau hos Aarsleff Rail og ThyssenKrupp Elevator vil sikre et godt produkt til DSB og dermed danskerne.”

Rammeaftalen med Aarsleff Rail A/S indeholder teknisk vedligehold af bygninger og anlæg herunder drift og vedligehold af bygningstekniske anlæg, stationsteknik, overvågning og servicecenter samt bygningsservice i hele Danmark. Aftalen indeholder desuden udførelse af projekter og ekstraarbejder herunder også materialer og reservedele.

Kontrakten med Aarsleff Rail A/S blev i november 2019 udbudt via EU-udbud, og løber i fem år med mulighed for at forlænge i op til tre år. Kontrakten har en værdi på 1,1 milliard kroner.

Administrerende direktør i Aarsleff Rail Thomas Mollerup siger om kontrakten:

”Vi har de seneste år, sammen med vores søsterselskab Wicotec Kirkebjerg A/S, skærpet vores kompetencer på drifts- og vedligeholdelsesområdet. Gennem fokus på et højt fagligt niveau og en skarp styring har vi udviklet os til en solid partner på området. Jeg ser meget frem til et godt samarbejde med DSB om vedligeholdelse og service på de mere end 400 lokationer over hele landet. Vi vil have et konstant fokus på løbende forbedringer hen over aftaleperioden, og ser muligheder for at udnytte synergier med flere af vores øvrige vedligeholdelseskontrakter i infrastruktursektoren, ” fortsætter Thomas Mollerup.

ThyssenKrupp Elevator A/S bliver leverandør på en ny kontrakt vedrørende teknisk vedligehold af 165 elevatorer, 44 rulletrapper og 150 handicaplifte fordelt på lokationer i hele landet. Kontrakten blev i udbudt i januar 2020 via EU-udbud og har en værdi på 56 millioner for hele aftaleperioden inklusive mulige forlængelser.

”Vi er glade for at indgå i et længere samarbejde med DSB. Vi ser frem til at servicere DSB’s mange kunder på deres rejse i den kollektive trafik. Takket være vores erfaring i branchen og især vores specialiserede medarbejdere vil vi levere en høj oppetid på anlæggene og sikre kunderne en stabil og pålidelig drift,” siger ThyssenKrupps administrerende direktør, Alexander Heinz.

Fakta:
• DSB råder over et samlet areal på ca. 5.000.000m2
• Har et bygningsareal på ca. 800.000m2 – herunder:
• stationer på ca. 415.000m2
• værksteder på ca. 310.000m2
• bolig, kontor og andet på ca. 75.000m2
• 70 7-Eleven-butikker
• En samlet mængde af tekniske anlæg på ca. 22.000

Tilbage