DSB Ejendomme sælger Gelsted station til Realdania
DSB Ejendomme sælger Gelsted station til Realdania

DSB Ejendomme har solgt stationsbygningen på Gelsted station til Realdania, som nu vil i gang med en gennemgribende restaurering.

Uddrag fra Realdanias pressemeddelelse:

I takt med samfundsudviklingen i slutningen af det 20. århundrede blev mange stationsbygninger i købstæder og provinsbyer efterhånden taget ud af drift. Nogle af dem er i dag revet ned – andre er solgt og indrettet til helt andre formål. Nu får en af de tilbageværende og meget intakte stationsbygninger snart nyt liv. Stationsbygningen i Gelsted, der i flere år har stået ubenyttet, er netop erhvervet af Realdania By & Byg, som vil sikre, at bygningen med al dens velbevarede stationsinventar bevares for eftertiden.

– Vi er meget glade for købet af Gelsted Station, der er en helstøbt og intakt repræsentant for den klassiske danske stationsbygning, der i dag står som naturligt midtpunkt i mange af landets byer. Med købet vil vi bevare en historisk og væsentlig bygningstype for eftertiden. Stationen vil indgå som en del af vores samling af mere end 60 historiske ejendomme, siger Realdania By & Bygs adm. direktør, Peter Cederfeld.

Forude venter en gennemgribende restaurering og istandsættelse, der skal bringe bygningens mange kvaliteter for dagens lys.

– Målet med restaureringen er at fastholde ejendommens arkitektoniske, funktionelle udtryk og autenticitet, så den i fremtiden kan vidne om en bygningstype, der i høj grad repræsenterer udviklingen mod det moderne danske samfund. Stationen indgår samtidig naturligt i bymiljøet i Gelsted, og den vil derfor med nye funktioner og nye lejere blive et fint fokuspunkt i byen, siger Peter Cederfeld.

Efter endt restaurering skal bygningen udlejes, og i DSB Ejendomsudvikling, som er sælger af ejendommen, glæder de sig over den nye fremtid for den gamle stationsbygning:

– Et stykke dansk kulturhistorie er nu sikret en ny fremtid. Stationsbygningen har gennem tiden været byens visitkort. Med Realdania By & Bygs køb og restaurering kan den igen blive byens visitkort samtidig med, at rejsende fortsat kan have glæde af at benytte trinbrættet, udtaler Lars Gøtke, underdirektør i DSB Ejendomme.

Tilbage