DSB og FB Gruppen indgår aftale om udvikling af boligejendom på Grønttorvet i Valby
DSB og FB Gruppen indgår aftale om udvikling af boligejendom på Grønttorvet i Valby

Det tidligere Grønttorvet i Valby i København er inde i en rivende udvikling, og det bliver DSB nu en del af. Området er en velgennemtænkt ny bydel, hvor sammenhængen mellem arkitektur og grønne områder har høj prioritet.

Torsdag den 25. juni 2020 underskrev DSB Ejendomsudvikling A/S en aftale om et joint venture sammen med projektudvikler­koncernen FB Gruppen A/S om at bygge 29.000 etagemeter bolig, som vil blive opført af det fælles selskab Ejendomsselskabet Frugtmarkedet ApS. Det er ejet af DSB Ejendomsudvikling og FB Gruppen i fællesskab med 50 procent til hver.

DSB ejer arealet på små 20.000 m² langs sydsiden af jernbanesporene ved Grønttorvet i Valby. Området er fra 1960 til 2016 blev anvendt til blandt andet bananmodneri og lignende aktiviteter relateret til driften af Grønttorvet, og det er altså dette område, der nu skal byggemodnes og gøres klar til nye attraktive boliger i hjertet af Valby.

Administrerende direktør i DSB Ejendomsudvikling A/S, Søren Beck-Heede, siger:

”I 2019 fik DSB ved lov mulighed for at gå aktivt ind i ejendomsudvikling, og jeg er glad for i dag at kunne præsentere dette første store joint venture, som tager sit udgangspunkt i den nye lovgivning. Grønttorvet er et spændende projekt at blive en del af, og vi vil bygge 29.000 etagemeter nye boliger til nuværende eller kommende københavnere. Boliger, der ligesom på resten af Grønttorvet, vil være til at betale for helt almindelige mennesker med en helt almindelig pengepung. Ejendommen vil blive bygget efter de mest moderne standarder, og vi vil gå efter at opnå den næsthøjeste miljøcertificering, DGNB Guld, så DSB Ejendomsudvikling på den måde kan understøtte DSB’s overordnede mål om at være bæredygtig,” siger Søren Beck-Heede.

Også hos FB Gruppen A/S er der glæde over aftalen med DSB, der betyder, at den grønne bydel nu får en naturlig afrunding på området ved jernbanen.

”Det glæder os utrolig meget, at vi sammen med DSB Ejendomsudvikling nu kan tage endnu et vigtigt skridt i udviklingen af Grøntorvet som en attraktiv bydel i København og Hovedstadsområdet,” siger adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S, som står bag omdannelsen af det gamle grøntorv til en helt ny og grøn bydel midt i København, og fortsætter:

”Gode boliger skal holde i mange år, og for os som projektudvikler er kvaliteten derfor vigtig i alle led. Med investeringen i den fælles ejendom har vi fået mulighed for at gå aktivt ind i driften af de bygninger, vi opfører. Det er et vigtigt signal over for beboerne og markedet,” understreger Hans-Bo Hyldig.

Bygningen bliver opført langs jernbanen i op til ni etager, og de første lejligheder forventes klar til udlejning ultimo 2021.

Tilbage