• CPH Village i Jernbanebyen
Nu flytter studerende ind i Jernbanebyen®
Nu flytter studerende ind i Jernbanebyen®

CPH Village indviede i august 2020 første etape af en midlertidig studieboligby på Otto Busses Vej. Her vil 184 studerende i løbet af efteråret flytte ind i bæredygtige træboliger.

DSB’s gamle værkstedsområde på Otto Busses Vej mellem Vesterbro og Sydhavnen i København undergår i disse år en større transformation fra industri til blandet bydel. DSB har værkstedsdrift i området frem til 2025, men startede allerede for godt 10 år siden med at udleje fraflyttede industribygninger til kontorfælleskaber, iværksættere, kreative ildsjæle, lager, arealer til containerboliger Metroselskabets medarbejdere og meget mere.

Studiebyen opføres i flytbare, genanvendelige moduler i træ med rekordlavt klimaaftryk. Byen er samtidig det største boligbyggeri i træ, der er opført i København.

Udover selve boligerne huser området et fælleshus, som bliver et åbent hus for både de studerende og resten af byens borgere og kommer til at lægge lokaler til fællesspisninger, koncerter og andre arrangementer.

I DSB ser man den midlertidige studieby som et stort skridt i udviklingen mod den kommende bydel, Jernbanebyen.

”Vi er glade for samarbejdet med CPH Village. De har fuldt ud levet op til vores forventninger og ønsker om at skabe en bæredygtig studieby med respekt for de grønne omgivelser og områdets biodiversitet,” udtaler Lars Gøtke, underdirektør for DSB Ejendomme

Folkene bag CPH Village er glade for at kunne byde velkommen i endnu en studieboligby to år efter den første blev etableret på Refshaleøen i 2018.

”Vi viser med CPH Village, at man selv med en 10-årig horisont kan opføre gode, flytbare studieboliger af høj kvalitet med en rimelig husleje og samtidig skabe et rigt socialt miljø til gavn for beboere, besøgende og byen,” udtaler Frederik Noltenius Busck og Michael Plesner, Co-Founders i CPH Village.

Indtil videre har over 7000 studerende skrevet sig på ventelisten til at komme til at bo i en af de i alt 92 2-værelses træboliger med plads til i alt 184 studerende.

Fotos: CPH Village

Tilbage