• Minister på Hobro station
Transportministeren på besøg på Hobro station
Transportministeren på besøg på Hobro station

Fredag 24. januar var transportminister Benny Engelbrecht sammen med DSB’s administrerende direktør Flemming Jensen på besøg på Hobro station, hvor de oplevede hvordan Fonden Hedehuset har skabt nyt liv på stationen.

På Hobro station har Fonden Hedehuset siden januar 2018 drevet en socialøkonomisk café, hvor borgere på kanten af arbejdsmarkedet kan få jobtræning og nye kompetencer, som skal hjælpe dem på vej til et fast job.

Samarbejdet med Fonden Hedehuset er et resultat af DSB Ejendommes målrettede indsats Nyt liv på stationerne, hvor DSB sammen med kommuner, iværksættere og lokale ildsjæle arbejder på at skabe nye aktiviteter i tomme stationsbygninger i hele Danmark.

Café på Banen har været en succes fra starten, dels pga. god opbakning fra lokalområdet og dels fordi caféen giver togkunderne en bedre rejseoplevelse generelt. Café på Banen har til leje i stueetagen, og Fonden Hedehuset er samtidigt i gang med at renovere 1. salen. Her skal der fremover være internationalt kontor og iværksættermiljø.

Direktør for Fonden Hedehuset Carsten Bredahl tog imod transportministeren og Flemming Jensen og gav dem en rundvisning i caféen såvel som på 1.salen. Ministeren var meget positiv over for indsatsen, og tilkendegav sin støtte til lignende projekter på andre tomme stationer rundt om i landet.

Se TV2 Nords interview med ministeren.

Tilbage