Millioner afsat til tryghed på 30 stationer
Millioner afsat til tryghed på 30 stationer

Fire stationer på Sjælland, Fyn og i Jylland bliver istandsat og 26 stationer på S-banen får et markant visuelt løft, så kunderne kommer til at opleve stationerne tryggere, grønnere og pænere. Det står fast efter at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 har godkendt et oplæg fra DSB, der sender op mod 125 mio. kroner i retning af de i alt 30 stationer.

Det er stationerne i Svendborg, Ringe, Ringkøbing og Kalundborg, der får en gennemgribende modernisering og renovering. På S-banen er det 26 stationer på Køgebugtbanen og Nordbanen, der vil blive gennemgået for blandt andet belysning og overvågning. Samtidig bliver de fysiske rammer frisket op, og bænke, affaldsspande og infoskærme samt andre stationselementer vil blive gennemgået. Hvad der konkret skal laves på hver station, bliver vurderet af DSB Ejendomme.

”Fællesnævneren for projekterne er, at stationerne skal være mere trygge, attraktive og grønne. Jeg er glad for at politikerne har givet grønt lys for de projekter, vi har foreslået. Det er projekter, der skal være med til at give de rejsende en bedre oplevelse på stationerne” siger underdirektør i DSB Ejendomme Lars Gøtke.

Pengene kommer fra puljen til mere trygge og attraktive stationer, der blev afsat i forbindelse med Infrastrukturplan 2035. Der er i alt 350 millioner kroner i puljen, der udmøntes årligt indtil, at pengene er opbrugt. Det er DSB, der indstiller projekter til puljen, som godkendes af forligskredsen bag Infrastruktur 2035.

Tilbage