Togrengøring
DSB indgår to nye Facility Management-kontrakter med Coor og ISS til næsten 2 mia. kr
DSB indgår to nye Facility Management-kontrakter med Coor og ISS til næsten 2 mia. kr

Det bliver Coor og ISS Danmark, som de næste fem år skal være leverandører på henholdsvis DSB’s Soft FM-kontrakt og DSB’s togrengøringskontrakt. Kontrakternes samlede anslåede værdi er knap 1,8 milliard kroner for hele aftaleperioden inklusive mulige forlængelser på op til tre år.

Økonomidirektør i DSB, Thomas Thellersen Børner, ser frem til det kommende samarbejde:

”Med Coor og ISS på holdet er DSB godt rustet til de kommende års Facility Management-opgaver. Vi skal sikre vores togkunder en ren og tryg rejse både i de nuværende tog og i alle vores nye tog, som indfases løbende over de næste ti år. Vi ser også ind i ny Soft FM-kontrakt med et øget fokus på bæredygtighed på blandt andet vores kantinedrift og affaldshåndtering, som understøtter DSB’s miljømål om 90 procent genanvendelse i 2030.”

Kontrakten med ISS omfatter indvendig togrengøring samt fjernelse ind- og udvendig graffiti på Fjern- og regionaltog samt S-tog. ISS har siden 1. juli 2015 haft ansvaret for togrengøringen og har vundet den nye kontrakt og fortsætter altså med at have ansvaret for at området.

Soft FM-kontrakten med Coor omfatter bygningsrengøring, otte kantiner, intern service, arealpleje inklusive vintertjeneste, renovation, vagter samt space management. Den nye Soft FM-aftale er udvidet med arealpleje, som i dag ligger i en særskilt kontrakt og omfanget udvides med et areal på cirka 650.000 m2. Det nye er, at DSB overtager dette areal og renholdsansvaret fra Banedanmark.

Kontrakten med henholdsvis Coor og ISS blev i april 2020 udbudt via EU-udbud, og den løber i fem år med mulighed for at forlænge med op til tre år.

Fakta:

  • Arealpleje inklusive vintertjeneste på cirka 1,7 mio. m2
  • Bygningsrengøring på cirka 80.700 m2
  • Otte kantiner med cirka 36.000 gæster pr. måned
  • 6.700 ton affald pr. år.
  • 270.000 togrengøringsopgaver pr. år
Tilbage